Лікарі розповіли про цілющі властивості картоплі в мундирі

23.07.2019 5:25 6

Лікарі розповіли про цілющі властивості картоплі в мундирі

Картопля у справі зниження тиску діє не гірше вівсяної крупи, яка вважається найефективнішою серед продуктів для боротьби з гіпертонією.
Про це пише СобКор.
Велику користь картоплі для серцево-судинної системи підтвердило дослідження вчених з Університету Скрентон (США). Вони заявили про те, що "дві порції картоплі на день допомагають знизити тиск не гірше вівсянки". Оздоровча властивість картоплі переконливо проявилася в ході проведеного експерименту.
Протягом місяця група з 18 осіб з надлишковою масою тіла щодня вживала 6-8 картоплин в мундирі. Через місяць обстеження учасників показало, що у них знизилися показники артеріального тиску: середня діастолічний (нижній) тиск у людей знизилося на 4,3%, систолічний (верхнє) - на 3,5%. При цьому збільшення у вазі через вживання картоплі ні у кого не відбулося.
Читайте також: Медики розповіли про цілющі властивості обліпихи
Вчені відзначають, що буде картопля корисним чи ні для людини, залежить від способу приготування. Більшість людей вважають за краще смажену картоплю, в той час як жарка знищує в цьому продукті левову частку вітамінних речовин, залишаючи в основному крохмаль і вбрався жир. У свою чергу, в одній порції відварного або запеченого свіжої картоплі міститься всього 110 ккал і висока концентрація корисних речовин.
"Додаткові дослідження показали, що в картоплі містяться речовини, аналогічні тим, що застосовуються в препаратах для лікування підвищеного тиску", - зазначили автори проекту.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Какую одежду выбирать во время беременности? Няня с проживанием Топпинги и сиропы на страницах интернет-магазина «PETROVKA HoReCa» Каталог ручного и электрического инструмента, расходных материалов Авторазборка японских внедорожников и седанов марки Honda – найдутся все детали

Последние новости