Унікальний пацієнт живе без половини мозку

13.07.2019 3:47 6

Унікальний пацієнт живе без половини мозку

У Росії пацієнт без половини мозку потрапив до рук лікарів. Чоловік прожив понад 60 років, отримав освіту й завів сім'ю, не знаючи про свою особливість.
Про це пише СобКор.
Від подальших обстежень він відмовився, не бажаючи зайвої "слави". До підмосковної лікарні пацієнт потрапив з порушенням кровообігу мозку.
Коли радіологи зробили йому КТ, деякий час перебували у подиві — у пенсіонера була відсутня та частину мозку, де сталася та сама ішемічна атака. Замість лівої півкулі на знімку зяяла "чорна дірка".
Читайте також: Актрису «Гри престолів» двічі прооперували
Неврологи зробили висновок, що функції всього мозку у цієї людини все життя виконувала тільки права півкуля. Ішемічна атака незабаром зійшла нанівець, функції кінцівок відновилися, й чоловіка відпустили додому.
Обстежитися далі він відмовився, пославшись на те, що не хоче навіть замислюватися про те, що у нього немає однієї півкулі. "Я прожив своє життя, мене нічого не турбувало, й тепер мені не потрібна зайва "слава", — сказав він лікарям.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Родовые травмы ребенка Покупка качественных и стильных тканевых роллет в Украине Организация «Летнего кинолагеря мира» Школа для будущих яхтсменов Японський стиль в інтер'єрі

Последние новости