«Не отримала ні копійки»: Гройсман розкритикував Коболєва

03.07.2019 7:46 6

«Не отримала ні копійки»: Гройсман розкритикував Коболєва

Прем'єр назвав "Нафтогаз" цинічним монополістом, з яким йому не по дорозі.
Про це пише СобКор.
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував голові правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрію Коболєву повернути 286,5 мільйона гривень, які той отримав за підсумками 2018 року у вигляді винагороди та премій.
Про це голова уряду заявив під час свого робочого візиту до Полтавської області, зазначивши, що Україна досі не отримала ані копійки після перемоги "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі проти російського "Газпрому", хоча особисто Коболєв за це отримав премію у 261 мільйон гривень.
"Я б порадив сьогодні Коболєва і всім тим, хто з ним працює, повернути 286 мільйонів гривень, які він приписав собі, підкреслюю, від виграшу арбітражу, а ми ще ані копійки не отримали у державний бюджет або на рахунки компанії, а вони вже "роздерибанили" сотні мільйонів гривень.
Я пропоную, щоб він повернув гроші компанії, скасував рішення наглядової ради, і тоді це буде абсолютно справедливо", - сказав Гройсман.
Читайте також: Гройсман спрогнозував рівень інфляції на 2019 рік
Також прем'єр звернув увагу, що останнім часом Кабмін тричі своїми рішеннями змушував компанію знижувати ціну на газ для населення, хоча "Нафтогаз" повинен був це робити сам, оскільки для цього склалася необхідна кон'юнктура на зовнішніх ринках.
"Що стосується взагалі "Нафтогазу", то я можу сказати, що у мене з ними немає жодних дискусій. Я вважаю, що вони досить цинічний монополіст, з яким мені точно не по дорозі...", - зазначив Гройсман.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Секреты выгодной покупки квартиры через застройщика Установка качественных окон в Киеве Раскрутка треков, вывод в тренды через СМОСЕРВИС Где заказать обед в Николаеве? Идея для бизнеса – ветеринарная клиника

Последние новости