Про види і обов'язки програмістів 1С

Попит на програмні продукти 1С зростає з кожним роком. Фахівці з 1С сьогодні затребувані як ніколи. Досвідчений програміст 1С з великим стажем може диктувати роботодавцям свої правила з приводу зарплати і умов своєї роботи. Самі ж роботодавці в вакансію «програміста 1С» автоматично включають і обов'язки інших фахівців 1С, що не зовсім правильно. Так, користувачі програми 1С можуть вважати системного адміністратора програмістом, або консультантом 1С, якому вони будуть дзвонити з питань працездатності їх системи.

Якщо роботодавець хоче отримати хороший кінцевий результат у вигляді ефективно працюючої програми 1С, то потрібно більш ретельно підійти до вибору фахівців з 1С. Насправді вакансію програміста 1С можна умовно поділити на 3 «підваканції» :

1. Аналітик 1С. В обов'язки аналітика входить: проведення аудиту компанії, пошук реальних потреб і проблем бізнесу; складання ТЗ для програмістів та оцінка їх результатів роботи. Як Ви розумієте такий співробітник повинен володіти знаннями бухобліку. На практиці таким аналітиком часто стає сам бухгалтер. Але виконання цих обов'язків роботодавець може також доручити і програмісту.

2. Програміст-розробник. В його обов'язки входить створення програми за технічним завданням. Він розробляє програмний продукт 1С, налаштовує і підтримує: пише або допрацьовує нові конфігурації баз, створює і допрацьовує нові форми, звіти і обробки.

Про види і обов'язки програмістів 1С

3. «Фахівець, що впроваджує» - програміст по впровадженню програмних продуктів сімейства 1С. Займається конфігурацією вже готового продукту 1С. Його обов'язки можна порівняти з роботою системних адміністраторів, які також займаються установкою і налаштуванням програм. Оскільки це фахівець з впровадження 1С, то він повинен вміти встановлювати програми, які знадобляться для роботи 1С.

Перед пошуком фахівця 1С, Ви вже повинні розуміти який приблизно обсяг робіт має бути зроблено, чи потрібно розробити програму 1С «під себе» або доопрацювати готову конфігурацію. Програмісти-фрілансери часто пропонують дрібні доопрацювання типових конфігурацій або оновлення версій. А повний розподіл програмістів за ролями присутній в фірмах 1С або консалтингових компаніях.

Консалтингове агентство «IT Consulting» може запропонувати своїм клієнтам всі послуги з 1С, оскільки тут працюють всі необхідні фахівці. Вони допоможуть вам вибрати потрібний програмний продукт та швидко і якісно впровадити його.

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшая охранная компания Легион - для вас и вашего дома Реабилитация больных после травм и инсультов Легализация документов без проволочек Какими параметрами должен обладать хороший гироборд Экстраординарная экскурсия в Чернобыль

Последние новости