Вчені встановили, що вживання журавлини при використанні антибіотиків підсилює ефективність препаратів в боротьбі з бактеріальними інфекціями.
Про це пише СобКор.
Канадські фахівці з Університету Макгілла експериментували з бактеріями, відповідальними за розвиток інфекції сечовивідних шляхів, пневмонії та гастроентериту (це були бактерії Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa і Escherichia coli).
Вчені "пригощали" бактерії розчином з екстракту журавлини і антибіотиків. Журавлина давно відома своїм антибактеріальну властивість, журавлинний сік проявляє себе як ефективний допоміжний засіб в боротьбі з інфекціями сечовивідних шляхів. Фахівці вирішили перевірити, як проявляє себе журавлина в рамках терапії антибіотиками.
Читайте також: Вчені розповіли, як «на язиці» розпізнати рак підшлункової
Вчені встановили, що при використанні журавлини у патогенних мікроорганізмів підвищувалася чутливість до антибіотиків і до того ж згодом у них не розвивалася резистентність до протимікробних препаратів.
Канадські дослідники вважають, що використання журавлини може посприяти вирішенню проблеми поширення стійкості бактерій до антибіотиків. Ця ягода є простим засобом, що дозволяє підвищити ефективність антибіотиків.