Унікальну мову «Гри престолів» вчать мільйони

22.05.2019 1:58 6

Унікальну мову «Гри престолів» вчать мільйони

Разом із завершенням фінальної серії «Гри престолів» настав кінець і запеклій боротьбі за залізний трон.
Про це пише СобКор.
Однак, фанатам не варто прощатися з фантастичним світом, створеним Джорджем Мартіном. Власне, за мотивами романів письменника, швидше за все, будуть зняті ще кілька нових серіалів.
Найбільш віддані шанувальники «Гри престолів» вчать штучну мову, створену спеціально до серіалу. Йдеться про високу валерійську мову, якою в фільмі розмовляє багато персонажів, зокрема, мати драконів Дейнеріс Таргарієн.
Вивчити валерійську пропонує платформа для вивчення іноземних мов Duolingo. Видання зауважує, що на курс вже записалися 1,2 мільйона користувачів з усього світу.
Високу валерійську мову створив для «Гри престолів» американський лінгвіст і письменник Девід Петерсон. Насправді, він вигадав близько 50 інших фальшивих мов. У даному випадку він взяв окремі слова і речення з книг Джорджа Мартіна і створив для них граматичні структури, фрази й додаткові слова. В оригінальних книгах мало виразів валерійською мовою. Власне, серед них всього кілька добре відомих висловів, таких як «валар моргуліс» (всі люди повинні померти), «валар дохаеріс» (всі люди повинні служити) і «дракаріс» (вогонь дракона).
Читайте також: Фанати «Гри престолів» звернулися до творців серіалу з вимогою
Петерсон також створив мову дотракійців, які також фігурують у «грі престолів». За місяць лінгвіст написав книгу з 300 сторінок, в якій описав усі правила мови кочівного народу. Власне, сьогодні в офіційному словнику валерійської близько двох тисяч слів.
В цей час, дотракійська налічує чотири тисячі слів. Щоб актори краще їх засвоїли, лінгвіст записав кожен рядок на аудіо. За словами Петерсона, найкраще валерійською говорить актор Джейкоб Андерсон, який зіграв роль командира бездоганних Сірого Хробака.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Положительное влияние раскрутки сайтов Медицинское оборудование для клиник Игровые слоты онлайн для вашего досуга Особенности crm внедрения Расписание пассажирских перевозок от НикаБус

Последние новости