Медики розповіли про характерні ознаки лейкемії

19.05.2019 23:16 6

Медики розповіли про характерні ознаки лейкемії

Лейкемія виникає при мутації білих кров’яних клітин, які виробляються з клітин кісткового мозку.
Про це пише СобКор.
Цей вид раку вважається одним з найпідступніших – його уповільнені форми можуть роками залишатися непоміченими, а гострі форми розвиваються буквально за лічені дні.
Найчастіше при лейкемії хворі скаржаться на постійну втому і слабкість. Також характерно зниження імунітету і можуть чіплятися буквально будь-які віруси і бактерії. Для дорослої людини нормально хворіти 5-7 разів на рік без ускладнень, в інших випадках потрібно звернутися до лікаря, щоб перевірити стан організму. Що стосується лейкемії, то при цій хворобі і втома і зниження захисних сил організму посилюються з часом.
Ще один досить частий і характерний симптом це кровотечі. Можуть з’являтися безпричинні синці, рідше спостерігаються внутрішні кровотечі, носові, кишкові та інші кровотечі.
Читайте також: Медики розповіли цікаві подробиці про штучне запліднення
При лейкемії можуть бути проблеми з диханням. Хворі скаржаться на задишку, відчуття клубка в грудях. Також через збільшення селезінки може виникати біль і важкість у верхній частині живота, яку часто приймають за біль у грудях.
Також до симптомів відносять пітливість ночами, часті головні болі, блідість шкірних покривів, збільшення лімфовузлів. При гострій формі можуть виникати лихоманка, кровоточивість ясен, висип, схожа на алергічну.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор кроватей Как выучиться в Германии Шикарное вечернее красное платье для настоящей королевы Почему секционные ворота – это лучший вариант для автомобильного бокса? Отдых под Киевом в роскошном комплексе "Царевка"

Последние новости