Пластик отруює кров людей у лікарнях

18.05.2019 2:15 5

Пластик отруює кров людей у лікарнях

Пластикові упаковки для зберігання донорської крові несуть серйозну загрозу.
Про це пише СобКор.
Упаковка для зберігання крові була запроваджена в 1950-х роках незадовго до того, як США вступили у Корейську війну. На той час, пластикова упаковка була рішенням медичних проблем, яка рятувала життя. Лікарі збирали кров і проводили переливання ще під час Першої світової війни. Але процес тільки починав набирати масштабів. Скляні посудини, які використовувалися для зберігання крові, були далеко не ідеальними. І проблема не лише в тому, що вони розбивалися. Їх важко було підтримувати в стерильному стані. А повітряні бульбашки всередині такого твердого контейнера ускладнювали процес переливання.
Нові пластикові упаковки, розроблені двома американськими вченими, мали низку переваг. Вони були легкими, дешевими, не розбивалися і займали вдвічі менше місця у холодильниках, ніж пляшки з аналогічним вмістом донорського матеріалу. Вирішувалася і проблема стерильності. Тому що кожна пластикова упаковка була одноразовою. Популярність такої ємності посилилася ще й одним випадковим відкриттям. Виявилося, що матеріал, який використовувався для пом'якшення пластику - діоктилфталат - впливав на кров'яні клітини як консервант. А це означало, що тепер кров можна було зберігати довше. Поява пластикових упаковок у кожній лікарні і банку крові в світі була лише питанням часу.
Читайте також: Названий дієвий напій для стабілізації артеріального тиску
Пластик поширився по всій системі охорони здоров'я. Через дешевизну, гіпоалергенність і еластичність він став незамінним матеріалом для всього: він шприців до штучних сердець. Але в останні роки експерти почали застерігати, що широке його використання у медицині може становити ризик для пацієнтів. Через надзвичайну важливість для індустрії, на медичне обладнання не розповсюджуються регуляторні обмеження, які не дозволяють використання певних хімічних речовин з негативним впливом на людське здоров'я. Хоча в цьому конкретному випадку такі речовини мали особливо тісних контакт з тілом. "Ставлення було завжди поблажливим. Ніби користь використання пластика перевершувала все інше", - каже комісар з питань хімічної політики в адвокатській групі Health Care Without Harm Дорота Напєрська.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Широкий каталог игровых автоматов в казино Вулкан Детская обувь в интернете Профессиональный онкологический центр для вашего здоровья Мода в крутые 90-ые Як правильно продавати на електронних торгах

Последние новости