Кінофестиваль у Китаї: українське кіно набирає обертів

27.04.2019 2:24 6

Кінофестиваль у Китаї: українське кіно набирає обертів

Цьогоріч Україну було гідно представлено на Пекінському міжнародному кінофестивалі.
Про це пише СобКор.
“Понад 100 гостей зібрала презентація можливостей української кіноіндустрії Ukraine Is Your Destination. Вона відбувалася на кінофестивалі вперше й одразу увійшла до офіційної програми заходів. Презентацію, організовану Українською кіноасоціацією (УКА) за сприяння Держкіно, відвідали представники Кіноасоціації КНР, Адміністрації кіно КНР, Кіноакадемії КНР, Адміністрації ТБ та радіо КНР, а також місцеві медіа і великі китайські кіновиробники”, - йдеться в повідомленні прес-служби Держкіно.
Як зазначається, гості презентації дізналися загальну інформацію про кіноринок України – особливості законодавства, ключові інституції, основні показники. Основний фокус було зроблено на можливостях, які Україна відкриває для співпраці, – перевагах виробництва в Україні та копродукції з нашою державою, а саме на наших виробничих потужностях, конкурентоздатних продакшн-сервісах світового рівня, унікальних знімальних локаціях.
Також були представлені вже реалізовані кейси українсько-китайської співпраці. Зокрема, цьогорічний реліз у Китаї української анімації “Викрадена принцеса” - першого випадку комерційного прокату фільму українського виробництва у Китаї.
У межах презентації можливі напрямки для розвитку співпраці було окреслено за допомогою представлення українських проектів різних жанрів, що нині відкриті для потенційного міжнародного партнерства.
На Центральному телебаченні Китаю – каналі ССTV 6 – репортаж про презентацію побачило близько 2 млрд глядачів. Також про подію у новинах повідомили China Radio International, Beijing newspaper, Weibo, Baidu та інші місцеві медіа.
Читайте також: «Дивись українське»: журі вже обрало сценарії
На кіноринку кінофестивалю Beijing Film Market Українською кіноасоціацією за підтримки Держкіно також було організовано роботу Українського національного стенду. Він зробив свій внесок в системне підкріплення розвитку українсько-китайського співробітництва.
“Торік, коли ми починали роботу з організації Українського стенду на потужному кіноринку Пекінського кінофестивалю, ми лише заявили про себе. А вже цього року до нашого стенду була прикута така увага! Це дає нам підстави найближчим часом очікувати на спільні кінопроекти. Зі свого боку ми зробили всі необхідні для цього кроки”, – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.
У виставці кіноринку цьогоріч брали участь 202 учасники: зокрема, 71 міжнародна компанія з 16 країн, включаючи Індію, Нову Зеландію, Сінгапур, Австрію, Бельгію, Грецію, Нідерланди, Францію, Італію, Японію, США, Малайзію, Індонезію, Монголію, Таїланд та Україну. Серед такого розмаїття саме Український стенд став одним із найжвавіших та найвідвідуваніших, що стало можливим завдяки старанній підготовці, яка включала адаптацію всіх матеріалів з урахуванням специфіки ринку та їх переклад китайською мовою, залучення китайських волонтерів до роботи стенду, а також красиву подачу: унікальний дизайн стенду з використанням мотивів робіт української художниці Марії Примаченко та стильну сувенірну продукцію.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальна інформація про депутатів Київської міської ради Жизнь после диагноза - диабет Руководство по покупке лестниц и лесов Ювелирная мастерская: эксклюзивные украшения под заказ Гепатит С отступает перед индийскими дженериками: эффективность новых терапевтических схем

Последние новости