Супрун розповіла, як правильно "чистити" організм

25.04.2019 23:55 6

Супрун розповіла, як правильно

«Чистити» тіло треба не соками, клізмами чи рисом, а голодуванням.
Про це пише СобКор.
Таку пораду в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оприлюднила у Facebook.
За її словами, голодування може бути корисним, а стародавня практика посту в наш час здобула наукове підтвердження та Нобелівську премію з медицини.
Голодування серед низки інших чинників (можливе просто обмеження калорій та фізичні навантаження) активує автофагію — дослівно, “самопоїдання”. Цей процес відбувається в тілі постійно, але кволо. Водночас, пише Супрун “нашим клітинам, як і нам, слід прибирати в хаті, викидати мотлох, реутилізувати непотріб та зношені речі”.
У 2016 році Нобелівську премію з медицини дали Осумі Йошинорі за відкриття та опис молекулярних та фізіологічних механізмів автофагії.
Автофагія та голод, який її запускає, виявилися ефективними в полегшенні хвороб, пов’язаних із запаленням, серцево-судинних, нейродегенеративних і метаболічних хвороб, ожиріння та раку, сповільнення старіння та подовження тривалості життя.
Також, додає Супрун, автофагія допомагає знищувати мієлоїдні бляшки в нейронах при хворобі Альцгеймера. Періоди голодування допомагають нормалізувати вагу та баланс холестерину.
Читайте також: Супрун розповіла, чому українці часто помирають
Супрун стверджує, що обмеження калорій — це науково обґрунтована дієта. “Для найкращого запуску автофагії голодування має тривати впродовж 18-24 годин. Тобто для “очищення клітин від шлаків” слід робити розвантажувальний день або пропускати вечерю і сніданок. Можна їсти лише в певний період дня: наприклад, з 11 години по 18 — але ж не постійно! Іншими шляхами “обмеження калорій” є підхід, коли ми харчуємося як завжди, але влаштовуємо дні дуже обмеженого споживання їжі. Популярний варіант 5х2, коли ми п’ять днів їмо як завжди, і два дні споживаємо не більше ніж 500-600 ккал”.
Втім очільниця МОЗ попереджає, що до інтервального голодування є протипоказання.
А саме: люди, що “заїдають стрес”, можуть після дня автофагії з’їсти значно більше, ніж треба. Не варто одночасно голодувати і тренуватися. Можливе запаморочення та дуже низька ефективність тренувань. Особливо це стосується бігу чи плавання, зауважує Супрун.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Терміново взяти кредит з поганою кредитною історією Україна Последние новости из мира политики Качественная детская одежда Картерс из США Зимний отдых в Карпатах Как устранить проблемы со смартфоном Xiaomi

Последние новости