«Толкін»: родина письменника проти фільму про нього

25.04.2019 7:46 6

«Толкін»: родина письменника проти фільму про нього

Родина англійського письменника Джона Роналда Руела Толкіна виступила проти біографічного фільму «Толкін».
Про це пише СобКор.
Стрічку про молодість автора «Володаря перснів» зняла американська кіностудія Fox Searchlight Pictures.
Нащадки Толкіна не підтримують проект. Офіційною заявою вирішили продемонструвати своє ставлення до картини.
«Ми не схвалюємо, не давали згоди та не брали участі у створенні цього фільму. Родина жодним чином не підтримує стрічку та її зміст», - ідеться в листі.
За словами представника родини, сім'я Толкіна ще не дивилася фільм, і заява не стосується якоїсь конкретної сцени чи елементу твору.
«Байопіки зазвичай дуже вільно обходяться з фактами, і стрічка «Толкін» - не виняток, - каже біограф Толкіна Джон Гарт. - Якби родина письменника схвалила проект, це б зміцнило довіру до будь-яких розбіжностей і спотворень. Це було б поганою послугою для історії. Як біограф я очікую, що незабаром буду зайнятий виправленням нових хибних уявлень, спричинених картиною. Сподіваюся, що всі, кому сподобається фільм і хто зацікавиться роками становлення Толкіна, ознайомляться з біографією митця».
Читайте також: Названо дату прем’єри фільму про Толкіна
В основі сюжету стрічки лежать шкільні та студентські роки життя майбутнього письменника.
Толкін народився 1892 року в Південній Африці. З 3 років жив в Англії. 1908 року в пансіонаті для дітей-сиріт знайомиться з Едіт Мері Бретт. 1911-го разом зі своїми однокласниками організовує гурток любителів літератури «Чайний Клуб і Барровіанське товариство». Того ж року вступає до Оксфордського університету, який закінчує 1915-го. У березні 1916-го одружується з Едіт Мері Бретт. А вже у липні у званні молодшого лейтенанта вирушає до Франції, де бере участь у Битві на Соммі. Наприкінці того ж року починає працювати над створенням вигаданого світу Середзем'я.
Драма «Толкін» вийде у прокат у травні. Автора «Володаря перснів» втілив англійський актор Ніколас Голт.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лазерная резка металла в Украине Большой выбор товаров для школы Отопительные панели отличного качества и по доступным ценам в Харькове Имплантация зубов и прочие стоматологические услуги в Запорожье Размещение эффективной рекламы на транспорте

Последние новости