Сезонна алергія: як здолати хворобу

03.04.2019 3:19 6

Сезонна алергія: як здолати хворобу

Глобальні зміни клімату, безпосередньо пов’язані з негативним впливом людської життєдіяльності на природу, тягнуть за собою збільшення кількості випадків сезонної алергії.
Про це пише СобКор.
Вчені американської Школи охорони здоров’я Університету Меріленду, опираючись на дані проведеного дослідження, зробили відповідні висновки.
Згадане дослідження проводилося з 2002 по 2013 рік. Воно було доволі масштабним: в ньому взяли участь 300 тисяч чоловік з різних регіонів Сполучених Штатів Америки. Результати дослідження показують, що сезонні алергії стали фіксуватися набагато частіше, вони мають більш виражені симптоми. Це сталося через те, що внаслідок глобального потепління і змін клімату весна останнім часом приходить раніше і настає більш різко, що впливає на ранній старт цвітіння рослин та збільшення алергічних реакцій на них. В районах, де весна приходить раніше терміну, розповсюдженість сезонної алергії збільшилася на 14%.
Читайте також: Хворобу Альцгеймера навчилися розпізнавати по очах
Дослідження проводилося дуже серйозно, опираючись на підтверджені факти. Наприклад, були використані супутникові зображення НАСА для встановлення часу початку весни на територіях, які вивчалися вченими. Потім ці дані пов’язали з даними Національного дослідження здоров’я, які були зібрані Центрами з контролю захворювань.
Сезонна алергія дужче атакує за ранньої весни, це пов’язано із впливом на людський організм пилку. Дерева починають цвісти раніше, і сезон цвітіння розтягується в часі. Негативно на можливу алергічну реакцію впливає й занадто пізня весна, бо тоді багато видів дерев починає цвісти одночасно. Пилок у повітрі є у великій концентрації, а це може викликати алергію навіть у людей, які раніше на неї страждали.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Стоит ли оснащать авто зимними накладками? Foods Body - ваше спортивное питание здесь Стоит ли покупать офис в Закарпатской области Качественные наклейки по низкой цене Частный пансионат для пожилых людей в Киеве

Последние новости