У Новій Зеландії збором яблук займаються роботи. Фото

02.04.2019 15:05 6

У Новій Зеландії збором яблук займаються роботи. Фото

Один з найбільших виробників овочів і фруктів у Новій Зеландії T&G Global почав використовувати для збору яблук інноваційного робота.
Про це пише СобКор.
Пристрій не тільки може відрізнити стиглі плоди, а й здатен зірвати плід навіть у важкодоступних місцях. Працює робот цілодобово, а продуктивність праці, як запевняють у компанії, в три-чотири рази вище, ніж у найспритніших людей.
Читайте також: Розкошелився: шотландець заплатив тисячу доларів за 5-хвилинну поїздку у Новій Зеландії
Автономну систему збору врожаю нового покоління створили американські стартап-розробники Abundant Robotics: придуманий ними робот з легкістю переміщається між деревами і кущами. Розпізнає відповідні яблука він за допомогою комп'ютерного зору, а вакуумний шланг дозволяє зривати і складати плоди без найменших ушкоджень.
«Розробка автоматизованого комбайна потребувала рішення маси складних технічних проблем - візуального розпізнавання зрілих плодів, їх транспортування, безпечної навігації по саду», - розповідають розробники.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для любителей музыки в одном магазине Риски дарения недвижимого имущества для дарителя и одариваемого Гелиосистемы против высоких тарифов Бойлер: лучшее решение по устранению проблем с горячей водой Реабилитационный центр помощи: Вы заслуживаете на второй шанс

Последние новости