Фахівці в області харчування визначили п’ять продуктів, які ефективно покращують стан нирок.
Про це пише СобКор.
Найкращим продуктом для нирок дослідники вважають цвітну капусту. За їх словами, цей вид капусти завдяки великій кількості вітаміну C, фолієвої кислоти і волокон сприяє зниженню рівня цукру в крові. Крім того, стан нирок може покращувати звичайна морква: бета-каротин, що міститься в ній допомагає в регулюванні артеріального тиску. Підвищений цукор в крові і гіпертонія – це відома причина погіршення ниркових функцій.
Читайте також: Медики назвали основні симптоми проблем з нирками
Також дуже корисні для нирок яблука. Дослідження показують, що яблука захищають нирки від пошкоджень за рахунок своєї насиченості пектином. Дана речовина є натуральним абсорбентом, вона пов’язує і виводить з організму токсичні компоненти.
Уповільнювати прогресування ниркових порушень може регулярне вживання цибулі. Вчені пояснюють, що до складу цибулі входить речовина, здатна запобігати в’язкості крові і тим самим зменшувати артеріальний тиск.
Прекрасним засобом профілактики ниркової недостатності є часник. У ньому присутні антиоксиданти, які діють як протизапальні компоненти.