Акторська майстерність: вчені з'ясували, як гра впливає на мозок

14.03.2019 5:36 0

Акторська майстерність: вчені з'ясували, як гра впливає на мозок

Дослідники виявили, що на активність мозку акторів впливає їхня гра на сцені.
Про це пише СобКор.
Доктор Стівен Браун та його колеги з Університету Макмастера у Канаді залучили до дослідження 15 драматичних акторів, які грали роль Ромео або Джульєтти.
Акторам поставили різноманітні питання, на які вони, втілившись у роль, відповідали. Згодом їх запросили до лабораторії та «просканували».
Коли актори опинились у МРТ-сканері, їх попросили подумати про відповідь на низку нових запитань, які спалахували на екрані.
Читайте також: Медики назвали напій, який активує мозок
З’ясувалося, що активність головного мозку акторів відрізнялася залежно від засвоюваного сценарію.
Коли актори перевтілювалися, активність їхнього мозку знижувалася в окремих областях префронтальної кори, що дало вченим змогу припустити, що коли актори грають роль, вони використовують знання третьої особи або висновки про її характер.
Також учені виявили додаткове зниження активності у двох областях префронтальної кори, пов’язане з почуттям власного «я», коли актори реагували, будучи собою.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональный медицинский педикюр Статьи про содержание домашних животных и корм для них Играть в клубах на деньги риск и удовольствие Эстетическая стоматология и ее особенности: информация от киевских стоматологов Виниловый сайдинг - особенноcти и виды

Последние новости