Важкі травми: медики розповіли, як надавати першу допомогу

22.02.2019 20:25 0

Важкі травми: медики розповіли, як надавати першу допомогу

Дуже важкі травми, з якими може зіткнутися людина, а зокрема травми шиї, переломи шийного відділу хребта, розриви спинного мозку, потрібно вміти визначати та правильно рятувати людину.
Про це пише СобКор.
Голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус наголошує на тому, що зазвичай людина спершу ламає хребет, а вже потім їй розривають спинний мозок, коли неправильно витягають з авто або транспортують.
Стандарт роботи усіх екстрених служб: аби не зашкодити людині з травмою шиї, перед її транспортуванням треба знерухомити шию.
Читайте також: Медики розповіли про хвороби слухняних дівчаток
У яких випадках є підозра травми шиї: «травма пірнальника», яку зазвичай отримують у воді; травма під час ДТП; падіння з висоти; всі випадки, коли ви не були свідком травми.
У всіх цих випадках варто спочатку знерухомити шийний відділ хребта, а вже потім транспортувати.
Для фіксації використовують шийний комір, або шину San Splin. Це невід’ємні компоненти автомобільної аптечки. Якщо ви не маєте спеціальних засобів – утримуйте голову пацієнта в тому положенні, в якому знайшли.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Инфракрасные обогреватели ufo на Technosite.com.ua Новые возможности в организации управления компаниями Програма для магазину Женская казахская одежда Дымоходы из нержавеющей стали

Последние новости