Сенсаційне відкриття: учені підключили протез руки до нервів

09.02.2019 23:46 0

Сенсаційне відкриття: учені підключили протез руки до нервів

Вживлюючи електроди в нерви, дослідники можуть електрично стимулювати їх. Це призводить до того, що пацієнт сприймає відчуття, що виникають в протезі.
Про це пише СобКор.
Шведські вчені вперше підключили протез руки безпосередньо до нервів людини, дозволяючи йому рухати пальцями за допомогою свого розуму і навіть відчувати тактильні відчуття.
Дослідники з Технологічного університету Чалмерса в Гетеборзі і біотехнологічної фірми Integrum AB створили протезну руку в рамках амбітної європейської дослідницької програми по протезуванню кінцівок DeTOP.
Читайте також: Медики придумали, как сохранить подростку ногу
Хірурги прикріпили протез до двох кісток передпліччя (променевої та ліктьової) жінки за допомогою титанових імплантатів і підключили 16 електродів безпосередньо до її нервах і м'язам, що дозволило їй контролювати руку за допомогою думок і задіяти її, щоб зав'язувати шнурки і набирати текст на клавіатурі.
Це перший клінічно життєздатний, спритний і чутливий протез руки, придатний для використання в реальному житті. На опублікованому відеоролику видно, як жінка використовує імплантат для маніпулювання віртуальною рукою на екрані комп'ютера, тобто ще до того, як було встановлено сам фізичний протез.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор шкафа-купе. Тренд 2018 Где напечатать качественные фото во Львове Ериняк Юрий: бизнес на службе благотворительности Букет из роз для любимой Качественная косметика для вашей красоты

Последние новости