Вчені назвали дієвий спосіб протидії старінню

19.01.2019 13:08 0

Вчені назвали дієвий спосіб протидії старінню

Вчені з Ексетерського і Брайтонського університетів заявили, що помірне споживання чорного шоколаду і червоного вина допомагає організму довше чинити опір старінню.
Про це пише СобКор.
Справа в тому, що в цих продуктах містяться особливі хімічні сполуки – вони сприяють збереженню молодості.
Дозволяйте собі червоне вино і заїдайте його чорним шоколадом.
Як заявила професор молекулярної генетики Ексетерського університету Лорна Харіс, нові результати досліджень дозволяють припустити, що за допомогою цих продуктів можна «лікувати» старі клітини, відновлюючи в них деякі функції молодих клітин.
Вчені вважають, що старіння тісно пов’язане з схильністю організму до хвороб.
Читайте також: Вчені знайшли спосіб вирощувати людські кінцівки
«Однією з причин, через яку людина стає більш сприйнятливою до захворювань, є те, що тканини накопичують старіючі клітини. Тобто вони є живими, але не ростуть і не функціонують повноцінно. Подолати цю проблему допоможуть хімічні сполуки, що містяться в червоному вині, чорному шоколаді і чорниці», – зазначила професор Лорна Харіс.
У свою чергу проводила досліди з зазначеними компонентами доктор Ева Латорі повідомила, що ступінь і швидкість змін в клітинах під впливом цих речовин були настільки суттєвими, що це «справжня магія».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Колючая проволока АКЛ Егоза и прочие заграждения Стабилизатор рулевой рейки: принцип работы Поиск жилья онлайн Антикварные штык-ножи для вашей коллекции Кондиционеры по низким ценам

Последние новости