Науковці назвали секрет продовження молодості

26.12.2018 14:36 0

Науковці назвали секрет продовження молодості

Зокрема, фактор уповільнення працює в тому, як люди споживають їжу.
Величезна кількість сучасних людей їдять занадто швидко, відзначають вчені. Про це пише daily-news.com.ua
Згідно з даними дослідження медиків з Нової Зеландії, манера швидко поглинати їжу прискорює процеси, що призводять до набору ваги. Схожий висновок про поспішне вживання їжі і повнотою також було зроблено вченими з США та Японії. У жінок шанси набрати зайву вагу при цьому підвищуються вдвічі, у чоловіків – на 84%, встановили дослідники.
За словами російського фахівця, дієтолога-гастроентеролога Світлани Бережної, люди, які швидко їдять, постійно перекушують на льоту, споживають набагато більшу кількість калорій, ніж потрібно організму, – в результаті вони частіше страждають порушеннями обміну речовин, зайвою вагою, дискомфортом травлення, кислотністю та іншими проблемами шлунково-кишкового тракту. Все це позначається і на їх тонусі, а також зовнішньому вигляді: такі люди швидше старіють.
Також дуже шкідлива звичка пити залпом і не витримувати довгих періодів між «дрінками». Нарколог Олексій Царьов пояснив, що печінка може впоратися лише з однією невеликою порцією алкоголю на годину. Все, що більше цієї кількості, може стати для організму сильним токсином і «вдарити» по мозку.
У той же час експерти підкреслюють: випивати залпом небезпечно для організму, навіть якщо мова йде просто про воду або соки.
Крім цього вчені вважають важливим для продовження молодості і життя розмірено дихати і ходити. Зокрема, розмірена ходьба, кажуть вони, зміцнює кістки, захищає від остеопорозу, покращує обмін речовин і допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Що стосується дихання, то його прискорений ритм викликає м’язовий спазм, внаслідок чого мозок отримує недостатню кількість кисню.
Читайте також: Лікарі назвали фактор, який може спричинити появу ранніх зморшок
Дорослі здорові люди в середньому роблять 15 вдихів-видихів у хвилину, більше 20 вдихів-видихів є надмірними.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Поиск жилья онлайн Аренда батутов для тимбилдинга Покрышки на любой автомобиль Где купить кроссовки Адидас – качественные вещи по доступной цене Обучение за рубежом теперь доступно и для украинцев

Последние новости