Українці святкують католицьке Різдво

25.12.2018 14:30 0

Українці святкують католицьке Різдво

Сьогодні усі християни західного обряду, а також більшість протестантських та ряд православних церков відзначають Різдво Христове за григоріанським календарем.
Католики всього світу, а також протестанти, послідовники Англіканської церкви і ряд православних (що слідують за Григоріанським календарем), відзначають у вівторок Різдво Христове. Папа Римський Франциск очолив вночі урочисту службу в головному католицькому соборі Святого Петра у Ватикані, яка транслювалася в прямому ефірі по всьому світу, повідомила служба друку Святого престолу. Про це пише daily-news.com.ua
Опівдні (13:00 за Києвом) голова Римсько-католицької церкви звернеться до пастви з традиційним різдвяним посланням Urbi et orbi (“Місту і світу”). Всі останні тижні понтифік в своїх проповідях нагадував про те, що потрібно “радіти світлу від народження Спасителя” і правильно сприймати значення цього свята, не зводячи його тільки до застілля і подарунків. Церква давно засуджує тенденцію споживання, яка склалася навколо Різдва на Заході.
“Різдво — це перемога скромності і смиренності над невіглаством, простоти над надмірністю, мовчання над безглуздим шумом і метушнею. Сам Ісус — найбільший наш дар”, — сказав Франциск на останній колективній аудієнції 19 грудня. Раніше він неодноразово нагадував, що “Різдво наповнює серця відчуттям дива”, яке не може затьмарювати мішура повсякденності.
Читайте також: Сьогодні християни західного обряду святкують Святвечір
Різдво — одне з головних християнських свят, що відзначається на честь народження Ісуса Христа у Віфлеємі. Точна дата його народження в Біблії не згадується, а багато істориків стверджують, що це і зовсім сталося навесні в II-IV століттях. Зокрема, точність точки відліку нашої ери в одній зі своїх праць, присвячених Христу, поставив під сумнів нині почесний Папа Римський Бенедикт XVI.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Системы автополива своими руками Будь в курсе дел в сфере трудоустройства Ремонт техники в Одессе Правильное питание – лучшее решение для здоровья Бильярдный стол б/у - отличное решение для дома и дачи

Последние новости