Газоблок і пеноблок: особливості, властивості і будівельні нюанси

Зведення цегляного будинку або ж госпбудівлі вимагає досить істотних витрат. Значно заощадити сімейний бюджет можуть нові будівельні матеріали - газоблок (газобетон) і піноблок (пінобетон). Обидва різновиди відносяться до одного класу, в який входять легкі бетони.

Газоблок і пеноблок: особливості, властивості і будівельні нюанси

Особливості

Піноблоки виготовляються з цементної суміші, в яку додається додатковий компонент - піноутворювач. Вся маса ретельно перемішується і розливається по формах, де і застигає. Технологічний процес досить нехитрий і вимагає мінімальної кількості обладнання і невеликий простір. Виготовлення пінобетону не вимагає створення особливих умов і може проводитися навіть кустарним способом. Зовнішня поверхня виходить крупнопористой, сіруватого кольору.

Процедура виготовлення газоблоків дещо інша. Суміш з кварцового піску і цементу доповнюється спеціальним газообразователем. Найчастіше їм служить дрібнодисперсний алюмінієвий наповнювач. Інгредієнти перемішуються, суміш заливається водою і поміщається в форму. Завдяки хімічної реакції відбувається спучування маси, після чого моноліт розрізається на необхідні блоки. Завершальний процес відбувається з використанням водяної пари в автоклаві. Будівельні блоки мають гладку рівну поверхню з дрібними порами. Вартість газоблоків вище їх аналогів з піноблоків, що обумовлено складністю виготовлення.


Властивості

Пінобетон має густину, що становить близько 600-700 кг на кв. м, а газобетон випускається з більш скромними показниками. Дана різниця в параметрах компенсується структурою матеріалу, що призводить до практично однаковою фортеці. При цьому не можна упускати, що виготовленням піноблоків часто займаються невеликі фірми, які можуть економити на марці та якості цементу. Приватні виробники не забезпечують необхідну перевірку якості пінобетону, ніж явно програють заводам, що випускають газоблоки. Нове покоління газобетонів має знижену щільність, однак показники фортеці при цьому вище, ніж у пінобетону.

Різниця в технології виготовлення впливає і на інші параметри будматеріалів. Піноблоки мають закриту пористу структуру, ніж кардинально відрізняються від газоблоків. Газобетон легше вбирає вологу, що обумовлено наявністю великої кількості мікротріщин. При цьому обидва різновиди легких бетонів вимагають додаткової декоративно-захисного облицювання будинку, виконуваної сайдингом або ж лицьовою цеглою.

Будівельні нюанси

Блоки з піноутворювачем більш схильні до появи тріщин і дають значну усадку, ніж невигідно відрізняються від газобетону. При цьому їх кладка проводиться з використанням цементного розчину. Для зведення стін з газоблоків необхідний особливий клейовий склад. Газобетон має більш вивірені геометричні розміри, точні лінії, створюючи рівну і акуратну поверхню. Для закріплення будь-яких предметів на обох різновидах будуть потрібні спеціальні кріпильні елементи.

Газоблок і пеноблок: особливості, властивості і будівельні нюанси

Вибираючи конкретний блоковий матеріал нового покоління замість цегли, слід враховувати параметри, особливості кладки, а також вартість не тільки блоків, але і скріплюють розчинів.

Предыдущая новость

Доставка квітів Івано-Франківськ «Ваша готівочка» в Україні – швидкий кредит на різні потреби Игровой мир для начинающих геймеров Как быстро взять в аренду хороший автомобиль в Киеве Большой выбор разных видов гипсокартона

Последние новости