Японія висловилася щодо анексії Криму

23.12.2018 10:10 1

Японія висловилася щодо анексії Криму

Позиція Японії полягає в тому, що «рішення Росії щодо анексії Криму є незаконним, і, відповідно, неприйнятним».
Про це пише СобКор.
Посол Японії в Україні Шігекі Сумі сказав, що Японія діє у всіх випадках на основі цієї позиції. Для Японії також дуже важливим є дотримання свободи судноплавства.
«Це питання пов’язане з ситуацією довкола Японії. Японія давно наполягає на необхідності дотримання свободи судноплавства у Східно-Китайському та інших морях», – пояснив посол.
Тому Японія закликає дотримуватися міжнародного права в усіх водах і наполягає на неприпустимості порушень «свободи судноплавства в Керченській протоці, Азовському та Чорних морях».
За словами посла, на цьому наголосив прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, зустрічаючись із президентом Росії Володимиром Путіним у Буенос-Айресі на полях саміту G20. Тоді, нагадав посол Японії в Україні, прем’єр-міністр Абе закликав президента Путіна звільнити екіпаж та українські судна.
Також посол пояснив, що питання щодо України і питання повернення Північних територій відокремлені у політиці Японії.
Читайте також: Представник Президента України в Криму зробив гучну заяву про засуху на півострові
«Дружні відносини з Росією потрібні Японії саме для розв’язання питання Північних територій. Проте, я думаю, це не має означати, що ми заплющуємо очі чи нічого не скажемо через погані дії свого «друга», – сказав посол.
Посол Японії в Україні Шігекі Сумі наголосив, що антиросійські санкції Японії будуть зняті, коли Росія поверне Крим Україні й виконає Мінські домовленості.
«Якщо Росія поверне Крим Україні і виконає Мінські домовленості, щоб розв’язати питання на Донбасі, то санкції закінчаться. Ми це чітко пояснюємо Росії», – уточнив посол.
У лютому 2018 року російський спецназ поставив прапор Росії над Південними Курилами. У відповідь – у вересні – уряд Японії відмовилися підписувати мирну угоду із Росією, поки та не поверне Курильські острови.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Пенополиуретан – идеальный утеплитель для наружных стен Шикарный ассортимент песцовых шуб Заказать качественную автоматику откатных ворот в Киеве Казино Вулкан Вегас – надежный поставщик азартных игр онлайн Органо-мінеральне добриво: особливості, ефективність, реально «працюючі» препарати

Последние новости