Історична подія: що ухвалюватимуть під час Об'єднавчого собору в Києві

15.12.2018 12:25 0

Історична подія: що ухвалюватимуть під час Об'єднавчого собору в Києві

Сьогодні у Києві розпочинається Об'єднавчий собор українських православних церков.
Про це пише СобКор.
Буде вирішуватися питання про створення єдиної незалежної Української православної церкви, ухвалення її статуту та голосування за предстоятеля церкви.
"Архієреї мають прибути на цей собор разом зі священнослужителем, разом з представником або мирян, або монашества для участі в соборі. В порядку денному є створення церкви, ухвалення статуту і голосування за предстоятеля, який, як чітко сказано в запрошені від Вселенського патріарха, отримає з його рук Томос про автокефалію", - розповів раніше радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.
При цьому він наголосив, що йдеться про незалежну автокефальну православну церкву "без будь-яких обмежень, компромісів, без будь-яких залишених залежностей від будь-якої церкви, включно з Вселенським патріархатом".
Читайте також: Озвучені терміни об'єднавчого собору
"Екзархи Вселенського патріарха представлять до обговорення українським архієреям текст пропозицій до статуту. Синодом Вселенського патріархату такі пропозиції сформульовані. Вони базуються на позиціях Томоса про автокефалію і спрямовані на те, щоби цей Томос імплементувати в тіло статуту незалежної церкви", - зазначив позаштатний радник Президента.
Водночас Павленко уточнив, що статут єдиної УПЦ буде ухвалюватися архієреями українських церков, і перед Собором мала бути "випрацювана та версія статуту, яка буде проголосована на Соборі". "І очевидно, будуть вирішені питання щодо того, хто буде предстоятелем і як ця церква керуватиметься далі", - розповів він.
Об'єднавчий собор розпочався о 10:00. Голова на Соборі - Вселенський патріарх митрополит Галльський Еммануїл.
Президент України Петро Порошенко також очікується під час Собору.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Chainlink — курс и что нужно знать о проекте начинающим инвесторам Канадский дом по украинской цене Подземное путешествие на глубину 280 метров Верхняя одежда, как с обложки глянцевого журнала Как найти честные новости Днепра

Последние новости