І це не гепард: Вчені назвали найшвидшу істоту в світі

14.12.2018 14:15 0

І це не гепард: Вчені назвали найшвидшу істоту в світі

Вчені з'ясували, що тропічний мураха Mystrium camillae є найшвидшою істотою на Землі.
Про відкриття дослідники розповіли в журналі Royal Society Open Science, пише daily-news.com.ua
Тропічний мураха Mystrium camillae здатний клацати жвалами зі швидкістю понад 90 м в секунду, з'ясували ентомологи. Це робить його рух найшвидшим на Землі.
Mystrium camillae мешкають в Південно-Східній Азії та Австралії. Вони живуть під землею або в стовбурах дерев. На відміну від родичів вони завжди тримають жвалами в закритому стані, завдяки чому щелепи весь час тиснуть один на одного, накопичуючи енергію.
Ці мурахи виробили незвичайну поведінку для захисту і нападу - у них широка голова і довгі зазубрені жвали, які вони швидко закривають, завдаючи ударів противнику за 0,5 мілісекунди.
Мурахи харчуються гемолімфою своїх личинок, прокушуючи їх, але не викликаючи загибелі - за це їх прозвали мурахами-дракулами.
Читайте також: Вчені створили унікальну руку, яка може рости разом з людиною
Щоб з'ясувати, як працюють жвали мурах, вчені використовували рентген і високошвидкісні камери, здатні отримувати понад 480 тисяч кадрів в секунду. Як виявилося, щелепи цих мурах розганяються до 320 кілометрів на годину за 0,000015 секунди. При цьому сила їх удару настільки висока, що зіткнення жвалами перекидає і приголомшує термітів та інших більш великих комах.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Заказать брендовое кофе в стиках оптом Как найти хороший сервис по ремонту компьютеров? Чем может порадовать смартфон iPhone XR White Эстетическая стоматология и ее особенности: информация от киевских стоматологов Курсы инструктора по Pole Dance

Последние новости