Шахтар – Ліон: анонс надважливого матчу Ліги чемпіонів

12.12.2018 12:34 0

Шахтар – Ліон: анонс надважливого матчу Ліги чемпіонів

Шахтар зустрінеться з Ліоном у вирішальному для себе матчі 6-го туру Ліги чемпіонів.
Про це пише daily-news.com.ua
Шахтар – Ліон
12 грудня, 22:00, Київ, НСК "Олімпійський"
Головний арбітр: Бйорн Кюйперс (Нідерланди)
Вирішальний для Шахтаря та Ліона матч групового етапу Ліги чемпіонів мав відбутися на ОСК "Металіст", але після всім відомих подій у Керченській протоці в Україні стався військовий стан, а у Європі – приступи хитрощів. Президент французького клубу Жан-Мішель Ола вже після перемоги "гірників" над Хоффенхаймом засумнівався щодо прильоту в Харків, а згодом почав розказувати байки про танки в Одесі, які ніби-то особисто бачив у 2014 році. Так чи інакше, але УЄФА після перенесення матчу Ворскли з Полтави не забарилося перенести гру з Харківа на НСК "Олімпійський" – при тому, що це не резервний стадіон донеччан і вже завтра там грає Динамо. Втім, і в Києві команду Паулу Фонсеки повинні підтримати не менше 30 тисяч вболівальників.
Читайте також: Таблиця коефіцієнтів УЄФА: яке місце посіло "Динамо"
Статистика протистояння та цікаві факти
1. Нічия у матчі цьогорічної Ліги чемпіонів у Франції (2:2) була першою очною зустріччю обох команд, однак влітку 2014-го вони провели товариський поєдинок. Тоді гра закінчилася перемогою французів з рахунком 1:4, а один з голів забив Набіль Фекір.
2. Ліон досить успішно грає проти українських клубів. Загалом команда провела п'ять зустрічей – по дві з Динамо в ЛЧ та Чорноморцем в ЛЄ, а також одну проти Шахтаря. Жоден з поєдинків "ткачі" не програли, тричі святкувавши перемогу.
3. Загальний рахунок протистояння українських клубів проти Ліона – 2:7 на користь "ткачів".
4. Українські команди мають жахливу статистику зустрічей з французькими. У 54 матчах французи перемагали 25 разів, а ще 15 матчів звели у нічию, в той час як наші клуби виграли лише 14 разів. Загальний рахунок протистояння – 71:46 на користь Ліги 1.
5. Склад Ліона дорожчий за склад Шахтаря у більш ніж три рази. За даними Transfermarkt, загальна вартість футболістів "ткачів" складає €338,75 млн, а той час як у "гірників" ця сума досягає лише €92,7 млн.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Летние шины. Как правильно сделать выбор Бинарный робот – современная помощь Арматура для вашего строительства Качественная косметика для вашей красоты Машины для вторичной очистки зерна

Последние новости