Релігійний лист Ейнштейна продали за 3 мільони долларів

06.12.2018 2:35 0

Релігійний лист Ейнштейна продали за 3 мільони долларів

Лист Альберта Ейнштейна (1879-1955) філософу Еріху Гуткінду, присвячений питанням релігії, продано на аукціоні Christie's за $ 2,892 млн.
Спочатку цей двохсторінковий документ оцінювався в $ 1-1,5 млн. Про це пише daily-news.com.ua
Як повідомили в прес-службі аукціонного будинку, лист, написаний по-німецьки в Прінстоні 3 січня 1954 року, є відповіддю на опубліковану в 1952 році книгу Гуткінда «Вибір життя: біблійний заклик до повстання» (Choose Life: The Biblical Call to Revolt ). У ньому Ейнштейн найбільш повно викладає свої релігійні і філософські погляди.
Читайте також: NASA показало найхолодніше місце у Всесвіті. Відео
Слово Боже для мене лише вираз і продукт людської слабкості, а Біблія - ​​збори шанованих, але все ж досить примітивних легенд, - йдеться в листі. - Ніяке тлумачення, хоч би витонченим воно не було, не може (для мене) змінити що-небудь в цьому. Ці рафіновані тлумачення, звичайно, дуже різні і не мають нічого спільного з первинним текстом.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Горелки для отдыха на природе Как надежно защититься от холода на охоте Замок для сейфа в каждый дом Дитячий столик для годування - навіщо і який він потрібен? Изысканные украшения по низки ценам

Последние новости