Вчені знайшли спосіб вирощувати людські кінцівки

02.12.2018 18:05 0

Вчені знайшли спосіб вирощувати людські кінцівки

Фахівці з Біологічної лабораторії острова Маунт-Дезерт відкрили ген регенерації, завдяки якому у ящірок відростає хвіст і інші тварини "латають" на собі рани.
Про це пише СобКор.
Це крутіше, ніж просто загоєння тканин – вчені заявляють, що таким чином можна буде створювати нові кінцівки.
Технологія секвенування допомогла вченим уважно вивчити геном організмів, здатних регенерувати. В результаті у всіх видів піддослідних істот були знайдені загальні генетичні механізми.
Відштовхуючись від того, що понад 430 мільйонів років тому для всього живого існував загальний предок, вчені зробили гучну заяву: відшукати і пробудити "ген регенерації" можна і в людині. Зараз перед вченими стоїть завдання, як активувати дрімаючі властивості в людському організмі.
Читайте також: Вчені знайшли тест на вагітність, якому більше 3000 років
Проведене дослідження показало – дані ділянки ДНК грають важливу роль в утворенні бластеми, що представляє собою популяцію клітин, які накопичуються в рані після ампутації. У результаті це сприяє відновленню втраченої кінцівки у деяких тварин.
Фахівці припускають, що на ці процеси також надає великий вплив мережу регулярних молекул — РНК. Саме вони, можливо, є причиною того, що регенерація тканин у людини не така активна.
Однак вплив на них може допомогти повертати людям кінцівки.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ідеальне взуття для кожної господині Идея для бизнеса – ветеринарная клиника Органо-мінеральне добриво: особливості, ефективність, реально «працюючі» препарати Рейтинг эффективных корейских сывороток для лица Виды альпинизма и их особенности

Последние новости