Названий дієвий напій для стабілізації артеріального тиску

02.12.2018 9:58 2

Названий дієвий напій для стабілізації артеріального тиску

Какао корисно для артеріального тиску
Какао знижує підвищений тиск, покращує стан судин, допомагає в лікуванні серцево-судинних захворювань, знижує почуття тривоги. Головне - пити без цукру, пише видання daily-news.com.ua
У какао-бобах містяться флавоноїди - речовини, що поліпшують баланс кров'яного тиску і сприяють оптимальному кровопостачанню внутрішніх органів. Завдяки цьому організм активніше очищується від небажаних для нього компонентів, що сприяє оздоровленню як в фізіологічному, так і в психічному аспекті.
Німецькі дослідники з Університетської клініки Кельна знайшли докази того, що вживання какао знижує підвищений кров'яний тиск краще, ніж чашка чаю. За словами фахівців в складі чаю і какао присутні поліфеноли, але компонентом какао є проціанід - цей вид поліфенольних сполук активніший, ніж чайний. Настільки, що вживання какао для людей з гіпертензією може бути корисним не менше ліків.
Протягом двох тижнів випробовувані німецьких медиків вживали продукти і напої, насичені какао. Контрольна група обходилася без какао, приймаючи призначені ним терапевтами препарати від гіпертензії. Наукові фахівці констатували, що присутність какао в щоденному раціоні людей призвело до зниження кров'яного тиску в тій Жемеров, що і ліки в іншій групі.
«Результати дослідження дозволяють припустити, що вживання какао веде до зниження ризик виникнення інсультів і серцевих нападів на 10-20%», - відзначили експерти.
Читайте також: Медики перечислили неочікувані властивості бананів
Чи означає це, що потрібно поїдати шоколад у великих кількостях? Ні. Важливо враховувати, що більшість продуктів, що містять какао, відрізняються високою калорійністю, вказують вчені. Вживати какао слід без цукру і контролюючи кількість жирів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как наладить бизнес через интернет Продажа и сервисное обслуживание кофемашин Товарно-биржевые услуги Облачное хранилище информации на серверах Украины и Германии Где купить межкомнатные двери в Киеве для нестандартных проемов?

Последние новости