Медики назвали фрукт, який допоможе очистити печінку

27.11.2018 2:05 0

Медики назвали фрукт, який допоможе очистити печінку

Фахівці розповіли, за яких недугах корисна хурма.
Вживання хурми, яка може зміцнювати імунітет, прискорює одужання при застуді.
Про це пише видання daily-news.com.ua
Крім того, хурма дуже корисна при кашлі і є прекрасним засобом для боротьби із запаленням в горлі і носоглотці.
Про те, що хурма по-особливому корисна для людей, убитих застудою, повідомила лікар Вікторія Савицька. За словами фахівців багатий набір вітамінів і поживних речовин в складі хурми робить її плоди хорошими захисниками імунної системи - їх вживання підвищує опірність організму інфекціям.
«Хурма незамінна в сезон застуд. Її сік насичений вітамінами С і B, каротином, мінеральними солями, магнієм. Дубильні речовини хурми володіють терпкими і бактерицидними властивостями, це прекрасний засіб від болю і запалень горла і носоглотки », - зазначила лікар.
При застуді і кашлі експерт порекомендувала використовувати сік хурми. Соком стиглих плодів потрібно розбавити гарячою водою в співвідношенні 2 до 1, цим розчином дуже корисно полоскати горло.
Крім того, хурма покращує роботу органів травлення, сприяє очищенню печінки, що також допомагає прискорити одужання при застуді.
Савицька додала, що в хурмі багато натрію, калію, магнію, кальцію, заліза та інших цінних мікроелементів. Вживання цих фруктів в зимовий сезон корисно ще й тому, що воно підтримує психіку, заспокоює нерви, покращує тонус.
Читайте також: Медики назвали сім корисних якостей вина
«У цьому фрукті багато глюкози і фруктози, що служить відмінна підживлення для роботи мозку. Хурма - прекрасний перекус в перервах між основними прийомами їжі: вона швидко викликає відчуття ситості, але в той же час не обтяжує зайвими калоріями », - заявила експерт.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Невероятная шуба из соболя для вас Татьяна Чорновол: За захватом элеватора на Харьковщине стоит Игорь Райнин Тренинги по продажам и управлению персоналом Лучшие виртуальные игры на деньги с реальными выплатами Особливості слухопротезування

Последние новости