Зберегти університет Сороса: в Будапешті протестували тисячі людей

26.11.2018 1:58 0

Зберегти університет Сороса: в Будапешті протестували тисячі людей

Студенти, до яких приєдналися тисячі людей, вийшли в суботу в Будапешті на акцію протесту.
Про це пише СобКор.
Протестувальники вимагали гарантій академічної свободи і зміни державної політики, яка змушує заснований американським мільярдером Джорджем Соросом університет покинути Угорщину.
Центральноєвропейський університет оголосив, що переїде до Відня, якщо уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана не погодиться до 1 грудня забезпечити правову основу для продовження діяльності університету в Угорщині.
Учасники демонстрації заявили, що академічний клімат у Угорщині потребує захисту. На мітингу також були присутні студенти інших університетів, включаючи ELTE і Corvinus.
Читайте також: Сотні таксистів протестували в Рівному. Відео
Понад 3 500 випускників Центральноєвропейського університету сьогодні працюють і викладають в Угорщині.
План університету перевести акредитовані в США програми до Відня є наслідком тривалого протистояння з урядом Орбана. Університет, схоже, таки перебереться до Відня, оскільки уряд виключив будь-які поступки для CEU.
Консервативний націоналістичний уряд Угорщини звинуватив засновника університету Сороса у змові з метою знищення європейської цивілізації шляхом наповнення континенту мігрантами. Сорос каже, що підтримка біженців з його боку є частиною гуманітарної місії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где заказать оборудование для шведского стола? Качественный овальный ковер Восточные боевые искусства: персональные и групповые занятия Установка систем видеонаблюдения и слежения Верхняя одежда, как с обложки глянцевого журнала

Последние новости