Євросоюз збирає екстрений саміт по Brexit

16.11.2018 5:48 1

Євросоюз збирає екстрений саміт по Brexit

Країни-члени ЄС мають намір погодити угоду з Британією.
Позачерговий саміт Євросоюзу по Brexit повинен пройти 25 листопада. Про це заявив голова Європейської ради Дональд Туск у четвер, 15 листопада, передає видання daily-news.com.ua
"Якщо не трапиться нічого екстраординарного, то ми проведемо зустріч Європейської ради для завершення угоди по Brexit і надання йому офіційного статусу. Це станеться в неділю 25 листопада о 09:30", - сказав він на прес-конференції за участю координатора ЄС на переговорах по Brexit Мішелем Барньє.
Туск зазначив, що саміту 25 листопада буде передувати ряд зустрічей і обговорень. Зокрема, вже з четверга всі члени ЄС будуть ретельно вивчати цю угоду і до кінця тижня посли всіх країн в ЄС зустрінуться для його обговорення. "Я сподіваюся, що у них не буде багато зауважень", - зазначив Туск.
"Вони також обговорять мандат Єврокомісії по фіналізації політичної декларації про подальші відносини між Британією та ЄС", - додав він, уточнивши, що в цей процес будуть залучені глави МЗС країн Євросоюзу.
Очікується, що Єврокомісія завершить роботу над декларацією до 20 листопада, а протягом наступних 48 годин 27 країн ЄС матимуть можливість оцінити її.
Читайте також: Uber поза законом: до чого може призвести використання сервісу
Як відомо, напередодні текст угоди по Brexit схвалив парламент і уряд Великобританії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор аргонных сварочных аппаратов Преимущества алюминиевых радиаторов для дома Торговые аквариумы для продажи живой рыбы Ювелирные изделия из золота по самой низкой цене CRM и ERP система в коробке

Последние новости