Facebook буде знайомити людей, стежачи за ними

10.11.2018 6:18 0

Facebook буде знайомити людей, стежачи за ними

Facebook знає про вас досить багато, але хоче знати ще більше.
Нещодавно компанія зареєструвала патент, за допомогою якого соціальна мережа планує зводити разом людей, ніяк не пов'язаних між собою, пише видання daily-news.com.ua
Ні для кого не секрет, що Facebook цікавиться знайомствами користувачів. І щоб з'ясувати, з ким людина може бути знаком в реальному житті, соцмережа заглядає в списки контактів в телефоні, стежить за вашою активністю в групах, переглядає фотографії. Саме завдяки цьому формується список людей, яких ви можете знати.
Сама функція "Ви можете їх знати" з'явилася ще в 2008 році. За десять років алгоритми підбору людей стали настільки точними, що іноді від цієї точності стає трохи моторошно. Але тепер ситуація може стати ще більш незвичайною.
Новий патент описує систему, яка відстежує, як часто люди перетинаються в реальному світі. Передбачається, що додаток Facebook буде використовувати всі типи сигналів смартфона (включаючи системи Bluetooth, Z-Wave or Zigbee, NFC or PAN), щоб визначати, які користувачі часто і регулярно опиняються поблизу. Додаток буде фіксувати тривалість і час зустрічей. Також може використовуватися гіроскоп і GPS, щоб визначати, подорожують користувачі в громадському транспорті, сидять в кафе або прогулюються пішки.
За допомогою всіх цих даних алгоритм Facebook зможе визначати реальну зв'язок між користувачами, які ніяк не перетинаються на віртуальних просторах соцмережі.
Добрі наміри
Звичайно ж, самі представники Facebook вважають, що подібна система принесе виключно користь. Патент стверджує, що функція допоможе користувачам, які зустріли цікаву людину, але не отримали його контактів. Наприклад, ви познайомилися з ким-небудь на вечірці, але забули обмінятися телефонами. Інший приклад - дві людини, які регулярно їздять на одному автобусі, але втрачають контакт, коли один з них змінює маршрут.
Проте, не всі поділяють подібний ентузіазм. На думку правозахисників, така технологія небезпечно розмиває грань між реальним життям і віртуальним аккаунтом. Так, представник правозахисної організації Access Now Емі Степанович пише, що можливість переміщатися в реальному світі, зберігаючи хоча б деяку ступінь анонімності та конфіденційності є важливою гарантією безпеки особистості.
Функція "Ви можете їх знати" навіть в тому вигляді, в якому вона існує зараз, вже не раз ставала причиною скандалів. Наприклад, алгоритм пропонував "подружитися" хворим, анонімно відвідують одного і того ж психіатра, розкривав особистості людей з анонімних груп підтримки, видавав особисті дані секс-робітниць їх клієнтам.
З 2016 Facebook вже заперечував, що список "Ви можете їх знати" формується з урахуванням даних геолокації. Тим не менш, компанія визнавала, що деякий час тестувала таку можливість в минулому. На жаль, точний механізм роботи алгоритму не відомий нікому за межами Facebook.
Читайте також: Гнучкий смартфон від Samsung, який вміє складатися навпіл
На даний момент описана технологія стеження за зустрічами в реальному світі існує лише у вигляді патенту. Але вже сама можливість реалізації чогось подібного виглядає досить моторошної. А ще сильніше лякає те, що існування подібної системи може бути вигідно великій кількості людей. Наприклад, диктаторським режимам, надмірно цікавим спецслужбам або всюдисущим рекламодавцям.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему секционные ворота – это лучший вариант для автомобильного бокса? Выбирайте надёжного перевозчика Бесплатное онлайн казино Вулкан Старс Огромный каталог саженцев ягодных растений Шикарное вечернее красное платье для настоящей королевы

Последние новости