Саудівська компанія завершила угоду з купівлі українського агрохолдингу

05.11.2018 15:41 1

Саудівська компанія завершила угоду з купівлі українського агрохолдингу

Британські Salic UK Ltd. (дочірня структура The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co., SALIC) і Mriya Farming PLC завершили процедуру купівлі-продажу більшості сільськогосподарських активів групи "Мрія".
Про це повідомила прес-служба агрохолдингу, передає daily-news.com.ua.
Угода, сума і умови якої не розголошуються, включає всі об'єкти інфраструктури, технічний парк, а також компанії з правом оренди земельної банку.
"Після завершення угоди "Мрія" продовжить операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC - Continental Farmers Group (CFG). Обидві компанії завершать сезон як окремі бізнеси і в поточній конфігурації", - йдеться в повідомленні.
В подальшому "Мрія" і CFG сфокусуються на підготовці до інтеграції активів і розробці стратегії об'єднаного бізнесу під керівництвом гендиректора Саймона Чернявського і голови правління Марка Леарда.
"Компанії планують представити спільну бізнес-стратегію весною 2019 року", - наголошується в повідомленні "Мрії".
Нагадаємо, раніше антимонопольний комітет дозволив британській Salic UK Limited придбати акції 11 підприємств агрохолдингу "Мрія", що забезпечують перевищення 50% у вищому органі правління товариств.
Salic отримала дозвіл купити кіпрські компанії Mriya Holding Cyprus Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited, а також зареєстровані в Україні ТОВ "Карго", "Лемківська Мрія", "Мрія Буковина", "Мрія Глибоччини", "Мрія Карпат", "Мрія -Підгайці", "Мрія Поділля", "Новагріс" і "Торговий Дім Аско".
Як повідомлялося, новий інвестор планує достроково викупити єврооблігації Mriya Farming Plc, материнської компанії агрохолдингу "Мрія". Йдеться про папери на суму в більш ніж на 208 млн доларів, емітованих в рамках реструктуризації зобов'язань компанії.
Протягом двох років новий власник планує інвестувати до 150 мільйонів доларів в нове обладнання, інфраструктуру, агротехнології та консолідацію земельного банку "Мрії", щоб вивести її діяльність на світовий рівень.
Читайте також: Росія запізнилася зі своїми санкціями проти України – експерт США
Земельний банк "Мрії" виросте до 210 тис. га - до її активів додадуться 45 тис. га, які належать українській Continental Farmers, якою також володіє SALIC.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональная помощь в таможенном оформлении Британское образование Step up в Одессе Помощь в выборе специалистов в разных сферах медицины Помощь в трудоустройстве за границей Топпинги и сиропы на страницах интернет-магазина «PETROVKA HoReCa»

Последние новости