Медики назвали напій, який провокує діабет

05.11.2018 5:39 3

Медики назвали напій, який провокує діабет

Солодка газована вода може бути дуже небезпечною для вашого здоров’я.
Про це пише СобКор.
Дієтичні газовані напої можуть спровокувати розвиток діабету 2-го типу, адже містять у своєму складі підсолоджувачі.
До таких невтішних висновків дійшла команда дослідників з Аделаїдської медичної школи (Австралія) після експерименту за участю 29 молодих людей.
Добровольців розділили на дві групи: перша приймала капсули з підсолоджувачами, в яких містилися сукралоза і ацесульфам, що еквівалентно чотирьом з половиною банкам дієтичного напою в день.
Другій групі видавали капсули з плацебо без підсолоджувачів.
Читайте також: Лікарі назвали фрукт, який може захистити від раку
Дослідники проаналізували бактерії в кишечнику добровольців і виявили зміни в складі мікробіома у тих, хто споживав підсолоджувачі, а також знижений рівень гормону GLP-1, який допомагає регулювати концетрацію глюкози в крові.
Автори заявляють, що результати їхнього дослідження підтверджують «концепцію, згідно з якою такі підсолоджувачі погіршують контроль цукру в крові у здорових суб’єктів».
Дієтичні газовані напої, які зазвичай пропонують як альтернативу безалкогольним напоям без цукру в довгостроковій перспективі можуть призвести до розвитку діабету.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Зачем бизнесу нужен собственный сайт Известный бизнесмен и инициатор благотворительных проектов Брендовая посуда для всей семьи Каток измельчитель — естественное улучшение характеристик плодородности почвы Артроскопия суставов и операции

Последние новости