Цей вид масла відмінно очищає артерії

21.10.2018 12:55 2

Цей вид масла відмінно очищає артерії

Ще одна причина додати в раціон оливкова олія.
Фахівці в ході дослідження по вивченню впливу середземноморської дієти на здоров'я людей з підвищеним ризиком захворювань серцево-судинної системи, виявили невідоме властивість оливкового масла, передає daily-news.com.ua
Виявляється, всього 4 столові ложки продукту очищають артерії і підсилюють позитивний ефект «хорошого холестерину».
Для поліпшення впливу ліпопротеїдів високої щільності досить вживати оливкову олію або продукти з його змістом щодня, розповіли фахівці.
Курс середземноморської дієти із застосуванням 4-х столових ложок корисного речовини сприятиме запобіганню патологічного процесу утворення атеросклеротичних бляшок в артеріях, які є причиною інсультів або інфарктів.
Особливо збільшують ризик розвитку серцево-судинних недуг ліпопротеїди низької щільності. Однак рівень «поганого холестерину» оливкова олія знизити не може.
Доказом тому послужив експеримент, проведений науковцями Hospital del Mar Medical Research Institute Барселони.
Вони спостерігали за харчуванням і здоров'ям 296 пацієнтів, середній вік яких становив 66 років. Всі добровольці входили в категорію ризику через проблеми з судинами і серцем.
Учасників експерименту розділили на три групи, орієнтуючись на їх харчування: перша команда дотримувалася середземноморської дієти з використанням очищеного оливкового масла; друга - такого ж типу раціону, але з додаванням горіхів; третя, контрольна - харчувалася звичайною «здорової» їжею, але отримувала зменшені порції червоного м'яса, солодощів і жирних молочних продуктів.
Перед початком експерименту і після завершення у всіх його учасників були перевірені на наявність двох типів холестерину.
Читайте також: Медики розповіли, чому овочі дуже важливі для здоров'я організму
Як з'ясувалося, раціон не сприяв зростанню в крові «хорошого» органічної сполуки, але покращували його позитивний вплив. У отримували оливкова олія добровольців, спостерігався найбільш видимий ефект.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбрать хороший подарок для любого человека Как выбрать обувь ребёнку: Советы по правильному выбору обуви ребёнку Шины Nexen: качественные или нет? Pointloto - качественный азарт Лучший интернет магазин мягкой мебели

Последние новости