Блакитноокий гусак-довгожитель став рекордсменом України

21.10.2018 8:55 4

Блакитноокий гусак-довгожитель став рекордсменом України

Національний реєстр рекордів України поповнився гусаком-патріархом, якому виповнився 31 рік.
Про це пише СобКор.
«Птах дожив до такого віку тому, що у нього були блакитні очі: через це гусаку вирішили зберегти життя», - розповіла керівник проекту «Національний реєстр рекордів України» Лана Ветрова.
І додала: «Покійна власниця птаха Гоши бабуся Ганна, дуже любила свого гусака. Він відповідав їй взаємністю: ходив за господаркою не тільки по обійстю, але і в магазин, чекав її біля сільської поліклініки».
Гоша дійсно самий старий гусак в Україні.
Читайте також: Ярмоленко стал рекордсменом сборной Украины
Нагадаємо, що гуси - це птахи довгожителі. Дикі гуси можуть прожити більше 70 років, а зафіксований рекорд життя в неволі дикого представника виду - 80 років! Ці перелітні птахи утворюють пари на все життя, відрізняються високим інтелектом.
У природі гуси літають на далекі відстані, а гірські породи часто можуть брати велику висоту - до 10 км! Не дивно, що цей перелітний птах шанується в багатьох культурах за розум, стійкість і вірність. Наприклад, в Древній Греції їх тримали священними і тримали як домашніх улюбленців.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Краща система пакувальної тари Работа в Израиле – поиск вакансий для укрианцев Спланируйте свой отдых с компанией «Веселый Турист» Доступное приложение букмекера GGBet Развеиваем все мифы о спорте

Последние новости