Медики пояснили, чому бажано регулярно їсти сир

16.10.2018 21:39 0

Медики пояснили, чому бажано регулярно їсти сир

Названий продукт, який допоможе захистити зуби від карієсу.
В ході дослідження індійські медики виявили продукт, який здатний захистити зуби дітей і дорослих від карієсу.
Новий експеримент індійських учених показав, що вживання в їжу твердого сиру запобігає розвитку карієсу у дітей і дорослих, пише daily-news.com.ua
В даному дослідженні взяли участь 75 добровольців у віці від 12-16 років. Фахівці оцінили рівень кислотності pH в порожнині рота піддослідних до і після вживання сиру, молока або йогурту без цукру. Рівень pH нижче ніж 5,5 підвищує ризик появи ерозії зубів і руйнування зубної емалі. Якщо ж показник кислотності більше ніж 5,5, на думку вчених, то ризик розвитку карієсу помітно зменшується.
Учасників експерименту розділили на 3 групи, кожній з яких протягом трьох хвилин слід вживати певну категорію продуктів. Перша група їла сир, друга - пила молоко, а третя - несолодкий йогурт. Важливим правилом після їжі було ополіскування порожнини рота водою. Вчені вимірювали рівень кислотності у кожного з добровольців через 10, 20 і 30 хвилин після їжі.
В результаті в учасників двох груп, які споживають молоко і несолодкий йогурт, не відзначалося ніяких змін рівня pH, а ось у тих випробовуваних, які їли сир, було виявлено швидке підвищення показників кислотності через 10, 20 і 30 хвилин після їжі. Таким чином було встановлено, що цей твердий сир має антікаріозной властивості.
Читайте також: Вчені поділилися новим способом омолодження організму
Індійські фахівці звертають увагу, що підвищення рівня кислотності після вживання твердого сиру може бути пов'язано з підвищенням слиновиділення через пережовування їжі. І це ще не все, різні сполуки, які містяться в сирі, можуть залишатися на зубній емалі і захищати зуби від впливу кислоти.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Накрутить просмотры в Инстаграм быстро и выгодно Тестомес на любой случай жизни Недорогие художественные краски ОСАГО – надежная финансовая поддержка при ДТП Низкие ставки и высокие выигрыши в казино Вулкан

Последние новости