Названі корисні напої, які бадьорять не гірше кави

16.10.2018 19:38 0

Названі корисні напої, які бадьорять не гірше кави

Чотири здорові альтернативи кави.
В цілому немає нічого поганого в тому, щоб випивати чашку кави вранці. Але з ряду причин деякі люди все частіше відмовляються від вживання цього напою.
Про це пише daily-news.com.ua
Можливо, хтось бажає позбутися залежності від кофеїну, або людина живе з захворюванням, лікування якого пов'язане зі зниженням кількості споживаної кави. Хоч би яка була причина, на щастя, альтернатив предостатньо.
За словами деяких дієтологів, наступні 4 здорових напою можна вживати вранці в якості альтернативи кави.
Зелений чай
Згідно з даними різних досліджень вживання цього виду чаю може допомогти полегшити перебіг алергії, сприяти поліпшенню зору, зниження рівня холестерину і ризику руйнування зубів.
Дієтолог Бріжит Цейтлін (Brigitte Zeitlin) відзначає, що в порівнянні з кавою чай містить менше кофеїну і більше антиоксидантів. Тому, крім користі для здоров'я, людині не потрібно турбуватися про те, що у нього розвинеться звикання до чаю, оскільки при вживанні цього напою не спостерігається таких симптомів відміни кофеїну, як головний біль або порушення сну.
Кефір
Якщо людина стикається з такими проблемами, як здуття живота або нерегулярне випорожнення кишечника, цей продукт може стати найкращим вибором. Кефір - це кисломолочний напій, що отримується шляхом заквашування молока за допомогою дієти палички. Прийнято вважати, що його вживання покращує травлення, оскільки він багатий пробіотиками.
Вода з лимоном
Якщо життя підсовує людині лимон, його слід використовувати для того, щоб приготувати ідеальний замінник ранкової кави. За словами Отем Бейтс (Autumn Bates), сертифікованого клінічного дієтолога, випитий з ранку цей напій - кращий спосіб поповнити запас води, яку організм втрачає за ніч.
Вона також пояснює, як його приготувати, - необхідно додати сік, по крайней мере, половини лимона в 250-300 мл теплої води. Це гарантує отримання достатньої кількості вітаміну С і поліфенолів, щоб зміцнити імунну систему і поліпшити здоров'я шкіри.
Смузі
Незважаючи на те що це відмінний приклад здорового напою, багато в чому користь цього коктейлю залежить від його рецепта. По-перше, слід уникати використання занадто великої кількості фруктів, так як вони можуть підвищити рівень глюкози в крові. Замість цього бажано обмежитися одним фруктом і використовувати більше зелених овочів. Шпинат, зелень буряка, капуста і листова зелень - це всього лише кілька варіантів.
Читайте також: Вчені поділилися новим способом омолодження організму
Деякі дієтологи також рекомендують включати в коктейль якісний білок. Це можуть бути йогурт, знежирене молоко або протеїновий порошок для тих, хто дотримується вегетаріанської дієти. Здорові жири, такі як авокадо, також корисні для забезпечення почуття ситості на початку дня.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Стоит ли покупать эхолот? Где стоит покупать стильную одежду оптом Надежные и качественные велосипеды и другие товары по доступной цене Картина по номерам - уникальный подарок от Brushme Геологические обследования и геодезические изыскания в Днепре

Последние новости