Названа вражаюча цифра нелегальних АЗС в Україні

13.10.2018 12:36 4

Названа вражаюча цифра нелегальних АЗС в Україні

Такі заправки не платять податки, тому встановлюють менші ціни.
У кожному сегменті ринку є явища, наприклад, недобросовісна конкуренція. Перш за все, зростання нелегальних мереж збуту. Це стосується і АЗС, повідомляє daily-news.com.ua
Як повідомив директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн, в Україні засилля великої кількості дрібних бочок з дизпаливом або зрідженим газом. Всі ці точки нелегальні, працюють без документів, касових апаратів. Це призводить до того, що вони відтягують на себе продажу легальних операторів, через низьку ціну, іноді різниця в 7 грн. Адже ці нелегали не платять податки.
Легальні оператори змушені турбуватися. Витрати на ведення бізнесу залишаються на тому ж рівні, а обсяги продажів падають. Успіх нелегальних мереж збуту нафтопродуктів залежить від низької ціни. Сьогодні кількість нелегалів досягає 1,5 тисячі заправок по всій Україні. Епіцентри - Дніпропетровська та Київська області. Але вони поширюються і далі. Це вже на рівні епідемії.
Обсяг нелегальних продажів бензину перевищив 15-17% ринку. По зрідженому газу - близько 30-50%. Така ситуація б'є не тільки по легальним операторам, вона відбивається на надходження податків, впливає на якість нафтопродуктів на ринку.
Читайте також: Нацбанк спростить нагляд за ломбардами: що зміниться
Основний нафтопромисел в Україні зосереджений на сході. У Кривому Розі два тижні тому була заблокована робота нафтопереробного заводу, який використовував крадене сировину з державного нафтопроводу Кременчук-Одеса. Сьогодні блокується робота цього заводу силами СБУ, держкомпанії «Укртранснафта».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Интернет-магазин качественных автозапчастей Чистый офис это лицо компании Шикарное вечернее красное платье для настоящей королевы Сайт грузоперевозок работает для вас Пассажирские перевозки из Киева в Днепр

Последние новости