Укрзалізниця виграла "грошовий" суд в одного з банків

27.09.2018 10:24 21

Укрзалізниця виграла

Господарський суд з урахуванням позиції Верховного суду скасував рішення стягнути з Укрзалізниці $5,3 млн боргу перед ТАСкомбанк за кредитним договором з Донецькою залізницею.
Про це пише видання daily-news.com.ua з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.
Так, суд застосував поворот виконання рішення суду і зобов'язав позивача повернути отримані кошти.
У ГПУ зазначили, що відстоюючи інтереси держави, прокурор при новому розгляді справи судом першої інстанції довів необґрунтованість позовних вимог та відсутність правових підстав для стягнення заборгованості з Укрзалізниці за кредитними зобов'язаннями підприємства, розташованого на непідконтрольній Україні території.
Читайте також: В Мінсоцполітики повідомили, що ціна на газ для населення неочікувано підскоче
Відзначимо, що раніше Укрзалізниця неодноразово підкреслювала, що держпідприємство Донецька залізниця (ДЗ) залишається юридичною особою і не виключене з Єдиного держреєстру, тому правонаступництво в матеріальних правовідносинах для Укрзалізниці після ДЗ не настало.
Група ТАС заснована в 1998 році, має активи в фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. У фінансовий сектор групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, ВіЕс Банк, дві страхові компанії і ряд інших організацій. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 червня 2018 року за розміром чистих активів ТАСкомбанк займав 18-е місце (14,4 млрд грн) серед 84 банків, що діяли в країні банків.
Укрзалізниця була перетворена в акціонерну компанію в грудні 2015 року. За підсумками 2017 року компанія отримала 100 млн грн прибутку.
До складу Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства і організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить зимние сапоги недорого – возможно Все для лодок Огромный выбор современной климатической техники Информационный портал о славянах Комплект грм renault kangoo — лучшие предложения от интернет магазина «BUS-shop»

Последние новости