На Рівненщині 22 дитини потрапили у лікарню

26.09.2018 17:27 0

На Рівненщині 22 дитини потрапили у лікарню

У Рівненській області серед вихованців і персоналу Мізоцької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції. Госпіталізовано 24 людини.
Про це повідомляє daily-news.com.ua
Зокрема, з числа хворих 22 дітей і 2 працівники закладу.
16 постраждалих доставили в інфекційні відділення Здолбунівської, Млинівської та Костопільської районних лікарень, ще 8 дітей лікуються амбулаторно.
Відзначається, що було проведено епідеміологічне розслідування, яке встановило, що збудником стала сальмонела ентерітідіс.
Збудник був виявлений у хворих, в охолодженому сирому м'ясі і на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, терка для варених овочів, лоток для сирого м'яса).
Головними причинами інфекції називають недотримання правил особистої гігієни та порушення санітарно-гігієнічних вимог під час приготування та зберігання харчових продуктів.
"Щодо недотримання санітарно-гігієнічних вимог свідчить виявлення бактерії групи кишкової палички (БГКП) на робочих поверхнях і об'єктах навколишнього середовища (48% проб незадовільні) і в продуктах харчування (40% не відповідають санітарним вимогам)", - відзначили в прес-службі.
Читайте також: ДТП в Перу: 23 загиблих та півтора десятки поранених
Крім того, підкреслюється, що вірогідним джерелом інфекції могли стати два працівника харчоблоку, у яких виявили сальмонелу ентерітідіс (у одного була клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання).
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Разнообразная спецодежда оптом и в розницу Игровые слоты онлайн для вашего досуга Организация и подготовка свадебных торжеств Урок езды на мотоцикле для двоих - что это? Быстрая оценка недвижимости в Украине

Последние новости