Чи загрожує перехід на зимовий час здоров'ю: думка лікарів

26.09.2018 13:22 0

Чи загрожує перехід на зимовий час здоров'ю: думка лікарів

Медики стверджують, що переведення годинників - сильний стрес для організму.
Переведення годинника на зимовий час в Україні відбудеться о 04:00 (за київським часом) 28 жовтня 2018 року. Перевести годинник необхідно на годину назад.
Після цього на годину більше стане світла вранці в українців, і на годину менше будемо бачити сонце після обіду, пише daily-news.com.ua
В Україні переведення годинників відбувається на підставі постанови №509 від 13 травня 1996 року. Відповідно до нього, зараз вся країна живе по східноєвропейському часу (другий часовий пояс, +2 години до часу за Гринвічем) і переходить на літній і зимовий час.
Медики стверджують, що переведення годинників - сильний стрес для організму. До того ж, людині складніше включитися в режим дня при зимовому часу. Найпоширеніші симптоми "переходу": погане самопочуття, безсоння, часті застуди.
Кожен українець може мінімізувати для себе дискомфорт від переведення стрілок, дотримуючись лише кілька порад від фахівців.
Основні настанови експертів, які необхідно застосовувати вже за пару тижнів до переходу на зимовий час:
включити в режим дня прогулянки на свіжому повітрі;
обов'язково стежити за режимом відпочинку, не перевтомлюватися, не навантажувати себе збільшеними фізичними вправами;
стежити за правильним харчуванням, відмовитися від алкоголю, солоної і жирної їжі, стежити за кількістю водного балансу організму;
постаратися лягати спати раніше, хоча б на 15 хвилин;
ввечері ретельно провітрювати приміщення для сну.
Читайте також: Звичайні, але ефективні продукти для профілактики онкозахворювань
Фахівці стверджують, що, притримування даних рад допоможуть українцям перейти на зимовий час без втрати бадьорості і сил.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Паробарьер для кровли для чего нужен Варочная поверхность – уникальное достижение человечества для приготовления пищи Вартість юридичних послуг в Києві Обзор фильма «Изгоняющий дьявола» Профессиональный уход за инвалидами

Последние новости