Волкер звинуватив Росію в політизації питання надання Томосу

25.09.2018 11:27 5

Волкер звинуватив Росію в політизації питання надання Томосу

США не бере участі у вирішенні релігійних питань в Україні. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, коментуючи питання щодо надання автокефалії православній церкві в Україні, daily-news.com.ua
“США є світською державою; ми не релігійна структура. Тому ми не беремо участі у вирішенні релігійних питань в Україні”, — сказав Волкер.
За його словами, США заснована на принципі свободи віросповідання і складається з представників всіх конфесій.
"А в даному випадку склалася ситуація, коли багато віруючих, багато громадян України вважають, що їм відмовляють у їх власному трактуванні своєї релігії, в утвердженні їх власного шляху до Бога і самореалізації як віруючих. І ми підтримуємо право кожної людини мати свої власні переконання і свою власну повагу до цих переконань. Так що, знову ж таки, нас турбує ситуація, коли якась зовнішня сила обмежує здійснення свободи віросповідання. І ми завжди будемо ставати на бік підтримки самих віруючих", — зазначив спецпредставник США.
На його думку, питання про надання автокефалії УПЦ може бути розглянуте як політичне лише з російської сторони.
Читайте також: У Києві маршрутка на смерть збила жінку
"Я вважаю, що це питання розглядається як політичне тому, що Росія робить його політичним питанням, оскільки не хоче, щоб Україна мала незалежну церкву. Це дуже політичне рішення, що виходить від російської сторони", - сказав Волкер.
Він додав, що ці питання повинні розглядати, зокрема, Вселенський Патріарх і його Синод, які займаються вирішенням релігійних питань.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Смартфоны Samsung в Comfy по лучшим ценам Электрический автоклав | Виды, принцип работы, как выбрать и где купить Спиннинг зимой Отличные товары для салонов красоты Лучший выбор экипировки для военных игр

Последние новости