Google таємно змінила правила, тепер Chrome порушує привітність користувачів

24.09.2018 16:50 0

Google таємно змінила правила, тепер Chrome порушує привітність користувачів

Раніше користувачам необхідно було самостійно вводити свої логін та пароль, а також додатково підтверджувати дозвіл на синхронізацію.
Про це пише видання daily-news.com.ua
Експерти у сфері кібербезпеки нещодавно дізналися про зміни в політиці браузера Chrome, які погіршують приватність. Google без гучного анонсу зробила так, що коли юзер входить в один з її сервісів, наприклад, Gmail, то її браузер Chrome починає автоматично входити в акаунт користувача без його згоди.
Один із таких занепокоєних експертів – Метью Грін, який є професором у галузі криптографії Університету Джона Хопкінса. При використанні Chrome і завантаженому акаунті Google може збирати приватні дані та історію веб-серфінгу. Раніше користувачам необхідно було самостійно вводити свої логін та пароль, а також додатково підтверджувати дозвіл на синхронізацію.
Chrome шпигує за користувачами майже відразу після свого випуску. При цьому на Android цей браузер робить це в 50 разів частіше, ніж на iPhone. У середньому у фоновому режимі Chrome за 24 години з’єднується із серверами Google 40 раз на годину. В активному режимі Chrome на Android пересилає до 4,4 МБ на день, що в 6 разів більше того, що відправляє iPhone до Google.
Якщо порівнювати, скільки даних відправляє Safari на сервери Apple, то Google збирає в 10 разів більше інформації. Близько 35% усіх даних, що запитує Google, є інформація про геолокацію смартфона. Також основний збір даних Google запускає, коли користувач не працює безпосередньо з Android.
Читайте також: У Києві оголена жінка лежала посеред дороги
Нещодавно Google також захотів «вбити» веб-посилання, але критика ідеї була настільки велика, що пошуковий гігант відклав її реалізацію. Замість одночасної масштабної зміни він вирішив «вбивати» URL поступово, блокуючи з кожним новим релізом Chrome все більше елементів.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как обыграть игровой автомат Уход в отставку для дальнейшего развития Интернет-магазин роскошного постельного белья Domsky Самый ожидаемый смартфон от Xiaomi в 2018 году: Mi 7 Стильный рюкзак на любой жизненный случай

Последние новости