Названі продукти, які обов'язково повинні бути в осінньому раціоні

21.09.2018 12:18 0

Названі продукти, які обов'язково повинні бути в осінньому раціоні

Восени багато людей скаржаться на занепад життєвого тонусу і настрою.
Дієтолог Олена Соломатіна порекомендувала обов'язково включати в осінній раціон харчування продукти, які сприяють виробленню гормону серотоніну, відомого також як «гормоном радості». Цей гормон відіграє важливу роль в роботі нервової системи, пише daily-news.com.ua
Зокрема, за словами фахівця, від осінньої хандри ефективно рятують жирні молочні продукти - в них міститься триптофан, який допомагає виробленню серотоніну. Особливо корисний в цьому плані твердий сир, його вживання допомагає від спалахів роздратування і безсоння.
Також для активізації виробництва серотоніну гарні гриби, особливо гливи, і горіхи. Ці продукти відрізняються високим рівнем вітамінів групи В, які необхідні для перетворення триптофану в нейромедіатор серотонін.
Інший багатий вітамінами В джерело - це бобові.
Ще один ефективно поліпшують настрій продукт -банани. Вони збагачені речовинами, що волають почуття, подібне з ейфорією, допомагають при хронічній втомі. Крім цього майже миттєво підвищує емоційний тонус, бадьорить, дарує працездатність і енергійність шоколад. Експерт порадила надавати перевагу темний.
Читайте також: Названо чудодійні соки, які покращують травлення
Увійшли в цей список «ліків» від осінньої хандри та інші продукти, що відрізняються високою концентрацією триптофану, необхідного для вироблення серотоніну - ставрида, курятина і курячі яйця, яловичина.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Штатные магнитолы Hyundai – поднимите планку Лучший магазин музыкального оборудования Пасхальные украшения для дома: свежие и интересные идеи Очарование банного отдыха в Одессе ObolonSky – новостройка на Оболони прямо возле метро

Последние новости