Лікарі озвучили продукти, які позитивно впливають на серце

19.09.2018 14:45 0

Лікарі озвучили продукти, які позитивно впливають на серце

Автори дослідження, наукові співробітники Університету Пізи, годували лабораторних мишей макаронами з цільнозерновий борошна перед тим, як викликати зупинку серця. Про це пише видання daily-news.com.ua
Паралельно з ними тримали мишей з контрольної групи, в харчуванні яких теж були макарони, - але тільки з пшеничного борошна вищого гатунку, яких повно в будь-якому магазині.
За підсумками експерименту, гризуни, які їли макаронні вироби з ячменю, вижили після серцевого удару в більшій кількості і при цьому отримали менше пошкоджень міокарда. Вчені висловилися про те, що виживаність цих тварин була обумовлена ​​більш активним утворенням «природних обхідних шляхів» у вигляді судинних відгалужень. Такі «відростки» судин забезпечують приплив або відтік крові в кровоносній стовбурі при тромбозах, емболіях і здавлення судин.
Читайте також: В Україні подорожчав алкоголь: скільки платити тепер
«Вперше ми отримали дані про те, що подібна діяльність кровоносної системи підтримується їжею, в даному випадку - пастою з бета-глюканом ячменю. Наскільки нам відомо, це перше дослідження, яке показує, що стійке дієтичне споживання пасти, збагаченої бета-глюканом, безпечно збільшує коронарні колатералі (гілки кровоносних судин) і знижує смертність », - прокоментували свою знахідку автори.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Услуги по срочному оформлению загранпаспорта старого и нового образца Адвокат и юрист по административным делам в Киеве Ресторан «Феникс» роскошное заведение для свадьбы CRM и ERP система в коробке Подобрать СТО в Одессе

Последние новости