Україну включено в список країн з найбільш агресивними дітьми

13.09.2018 17:47 1

Україну включено в список країн з найбільш агресивними дітьми

Буллінг в українських школах досяг критичного рівня.
Україна увійшла в рейтинг десяти країн Європи, де школярі страждають від знущань з боку однолітків. Травля у вітчизняних школах найбільш поширена серед 11-15-річних підлітків. Повідомляє Собкор.
Через різке зростання рівня насильства в навчальних закладах Міністерство юстиції розпочало проведення роз'яснювальних робіт серед населення з метою протидії цькуванню підлітків. Про це ідеться в повідомленні прес-служби відомства.
Протягом 2017 року у вітчизняних школах зафіксувано близько 109 тисяч звернень до психологів через буллінг. Щорічно дві третини українських підлітків стають жертвами, кривдниками або свідками цькування. Згідно висновків дослідження UNICEF, 40% жертв цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. Крім того, 22% українських підлітків вважають це нормальним явищем.
Читайте також:Яке місце посіла Україна в європейському рейтингу країн щодо умов ведення бізнесу
Що робити, якщо дитина стала жертвою цькування
Перше, треба звернутися до класного керівника, а в разі відсутності користі від нього - до завуча або директора. Важливо написати і зареєструвати офіційну заяву, оскільки шкільне керівництво несе особисту відповідальність за створення безпечного середовища для кожного учня. Якщо і це не допомагає, слід звернутися в поліцію.
Якщо вам потрібна правова допомога (юридична консультація, допомога у складанні заяви, інших документів) – можна звернутись до Єдиного контакт-центру юридичної допомоги за номером (0 800) 213-103 (цілодобово і безкоштовно в Україні).
Якщо дитині необхідна психологічна допомога, дзвоніть в Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей і батьків з питань захисту прав дітей за номером 116111.
Пам’ятайте, що до 18 років відповідальність за вчинки підлітка несуть батьки. Якщо одна дитина порушує права іншої, його батьки можуть бути притягнуті до адміністративної, кримінальної або цивільної відповідальності.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Услуги эпиляции и депиляции от профессионалов Рекламные плакаты – быстро, качественно и со вкусом Холодильная и морозильная техника от известных производителей Климатбуд – системы вентиляции и кондиционирования Функциональные плюсы 4G видеонаблюдения

Последние новости