Українцям продемонстрували їх стан здоров’я

08.09.2018 13:36 0

Українцям продемонстрували їх стан здоров’я

Надмірне вживання алкоголю, убоге харчування, малорухливий спосіб життя і порожні гаманці тягнуть Україну на вершину списку найхворіших націй Європи і світу.
Про це пише СобКор.
Україна у рейтингу здоров'я від ВООЗ займає сумне 97 е місце з 156, пропустивши вперед не тільки розвинені західні країни, але і весь колишній СРСР: Білорусь знаходиться на 54 й позиції, Росія - на 73 ій, Молдова - на 75 ій. Гірше, ніж в українців, здоров'я та медобслуговування тільки у жителів бідних арабських країн, Африки та Афганістану.
Незважаючи на те, що з 1991 року по сьогоднішній день середня очікувана тривалість життя в Україні зросла - з 69,3 до 71,2, а за останні сім років 20% співвітчизників кинули палити, вони все ще живуть на 10-12 років менше, ніж європейці.
Серцево-судинні захворювання є причиною 68% смертей в Україні, і це вдвічі більше, ніж в країнах ЄС. Близько 400 тис. українців хворіють серцево-судинними захворюваннями, а кожен сьомий вмирає від інфаркту.
Причина прогресуючої недуги - зростаюча бідність населення, погана екологія, стреси, а також неякісне харчування і нездоровий спосіб життя. Витрати держави на охорону здоров'я теж залишають бажати кращого.
Читайте також: Рекордне подорожчання алкоголю: від яких напоїв доведеться відмовитися українцям
На 2018 рік Кабмін виділив на охорону здоров'я 86 млрд грн, це 2,6% від ВВП. Здавалося б, багато, але в благополучній Норвегії з вищим ВВП на здоров'я громадян йде 8,9%, в Японії - 9,1%, Німеччини - 9,5%.
Причини поганого здоров'я українців варто насамперед шукати в їхніх тарілках, впевнений Михайло Гриньов, заступник головного лікаря Олександрівської лікарні, провідної клініки в столиці. Убоге незбалансоване харчування, а також погана питна вода - причини багатьох хвороб.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Основные категории спортивного питания опишет proteininkiev.com Ремонт гидравлики спецтехники и токарная обработка металла В клубе Вулкан игровые автоматы раздают джек-поты Интернет-магазин электрических зубных щеток Oral-B Ювелирная мастерская: эксклюзивные украшения под заказ

Последние новости