Як зміниться життя простих українців у вересні

31.08.2018 12:06 0

Як зміниться життя простих українців у вересні

Зміни торкнуться багатьох.
Початок осені традиційно виявляється багатим на різні події і нововведення, особливо, якщо порівнювати з літнім затишшям. Так, незабаром в Україні відключать аналогове телебачення, а в пологових будинках почнуть видавати бебі-бокси. Ось головні нововведення, які торкнуться українців вже у вересні, передає daily-news.com.ua
Відключать аналогове телебачення
З 1 серпня в Києві, Київській і Кіровоградській областях припинилося аналогове ефірне мовлення національних і місцевих телеканалів, а вже з 1 вересня сигнал відключать майже у всіх областях.
Глава Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявляв, що перехід на новий вид сигналу пройде швидко і безболісно, ​​адже майже всі будинки вже підключені до супутникового або кабельного телебачення.
Однак Кабінет міністрів вирішив зберегти аналогове телемовлення в Україні на територіях, що межують з Росією, а також для Національної громадської телерадіокомпанії України та місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, до 31 грудня 2018 року
У пологових будинках почнуть видавати бебі-бокси
З 1 вересня в українських пологових будинках, сім'ям при народженні дитини будуть видавати спеціальні дитячі набори - бебі бокси. Такі набори будуть складатися з 25 необхідних для новонародженого речей, загальною вартістю до п'яти тисяч гривень.
В бебі-бокс увійдуть одноразові памперси, серветки, пелюшки, шапочки, повзунки, матрац, пледи, косметичні засоби і термометри. Весь комплект буде упакований в коробку-люльку з міцного картону з додатково укріпленим дном.
Крім речей в наборі будуть інформаційні матеріали, які допоможуть новоспеченим батькам розібратися у всіх питаннях по догляду за дитиною.
Вступлять в силу нові будівельні норми
Ще в середині літа Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України опублікувало нові будівельні норми, які вступлять в силу вже з вересня. Так, в новому документі представлено чимало змін, які стосуються поверховості будинків, проектування парковок, щільності забудови і багато чого іншого.
Тепер в ДБН прописано, що в містах з населенням до 50 тис. Чоловік вдома повинні бути не вище трьох поверхів, в більших містах (100-150 тис. Чол.) - тільки 9-поверхівки, і лише в мегаполісах дозволяється будувати будинки заввишки більше 20 поверхів.
У документі прописана заборона на розміщення паркінгів на території житлових комплексів. Альтернативою можуть стати підземні гаражі або відкриті майданчики за 300-500 м від будинку.
Також, починаючи з цієї осені, пішохідні зони будуть проектуватися з урахуванням потреб людей з інвалідністю, а люки та дощоприймачі і зовсім більше не будуть проектуватися на тротуарах.
Невідкладна допомога в Києві запрацює по-новому
У вересні зміниться специфіка роботи невідкладної швидкої допомоги. Відзначається, що тепер для виклику не потрібно буде шукати семизначний номер невідкладної свого району, досить буде набрати "103".
Ще одним нововведенням стане те, що всі розмови з диспетчером Центру екстреної медичної допомоги будуть записуватися, щоб поліпшити якість обслуговування і зменшити кількість скарг на незадовільний спілкування з медиками.
Сімейні лікарі, педіатри та терапевти надаватимуть невідкладну медичну допомогу щодня з 8:00 до 20:00 в будні дні, і з з 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні.
Відзначимо також, що не варто плутати поняття "невідкладної" і "швидкої" допомоги, тому що швидка приїжджає в тому випадку, якщо пацієнтові не загрожує ніяка небезпека, наприклад, він захворів на грип і т.д. Швидка допомога приїжджає для надання серйозної медичної допомоги та можливої ​​госпіталізації пацієнта.
Стартує освітня реформа
Ще в 2017 р нардепи проголосували за освітню реформу в Україні, яка стартує вже з цього вересня. Так, найбільше змін припасено для учнів молодшої школи. Ті діти, які підуть до першого класу в цьому році, будуть вчитися 12 років.
У новому законі середню освіту ділиться на три рівні:
початкове - 4 роки;
базову середню - 5 років;
профільне середнє - 3 роки.
Крім цього, початкові класи попрощаються з табелями, а замість цього з'являться свідоцтва досягнень, де буде написана характеристика учня, а не оцінка його знань. Також, для того, щоб відповідати новому типу школи, 22 тис. Українських вчителів перших класів пройшли онлайн-курси з підвищення кваліфікації.
Для молодших класів зникнуть і домашні завдання, тому що в Міністерстві освіти впевнені, що дітям краще проходити навантаження разом з викладачами, а не самостійно.
Посилиться покарання за неправильну парковку
В кінці березня президент Петро Порошенко підписав закон про посилення штрафів за неправильну парковку. Закон вступить в силу з 27 вересня. Так, він передбачає, що штрафи за парковку не за правилами водіям будуть виписувати навіть без їх присутності, правда, в такому випадку, автоматично визнається винним власник машини, а не той, хто був в той момент за кермом. Але такі ситуації легко оскаржуються, тому панікувати не варто.
За стоянку в недозволеному місці штраф складе від 200 до 500 грн. Якщо заплатити цю суму в перший тиждень після порушення, вона зменшиться на 50%. А ось якщо затримати оплату на місяць - штраф зросте вдвічі.
До того ж, якщо зараз за неправильну парковку евакуювати машину може тільки поліція, то вже з вересня такі повноваження з'являться у інспекторів з паркування.
Читайте також: Трамп заявив про готовність США вийти з Світової організації торгівлі
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Турция – привлекательна для путешествия круглый год Качественные бумажные обои от известных производителей Гарантийное и послегарантийное обслуживание смартфонов Как выбрать 3D телевизор Кухни по индивидуальным проектам от LEONMEBEL

Последние новости