Медики розказали, які цитрусові треба їсти регулярно

31.08.2018 11:35 0

Медики розказали, які цитрусові треба їсти регулярно

Цитрусові містять дуже багато вітаміну C.
Кожна людина знає, що цитрусові містять дуже багато вітаміну C. Саме завдяки вітаміну C вдається підтримувати імунітет. Однак цей вітамін має й інші позитивні властивості.
Тому ми вирішили розповісти про причини, чому потрібно включити в свій раціон трохи цитрусових, пише daily-news.com.ua
Хороший джерело клітковини
У день рекомендується вживати приблизно 30 грам клітковини. Так ось цитрусові можуть допомогти досягти цієї мети. Наприклад, в апельсинах міститься 2,3 грама клітковини, а в мандарині - 1,6 грам. Крім цього, м'якоть цитрусових на третину складається з розчинних волокон, які допомагають регулювати рівень глюкози, і знижують рівень холестерину. Нерозчинні волокна допомагають нормалізувати травлення, що є важливим моментом при дієтах.
Користь для серця
Всі дієтологи запевняють, що цитрусові прекрасно позначаються на здоров'ї серця. Все пояснюється тим, що в цитрусових містяться флавоноіди.Многіе дослідження доводять, що вітамін C знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Низький глікемічний індекс
Кожен продукт має свій глікемічний індекс - показник, який відповідає підвищенню рівня цукру в крові після вживання продукту. Чим вище показник, тим швидше зростає рівень цукру в крові. Наприклад, показник лимона дорівнює 22 балам з 100, а грейпфрута - 25 балів. Для наочності: родзинки має показник в 64 бали, а кавун і зовсім 72 бали. Це показує, що глюкоза від цитрусових надходить в кров поступово і людина відчуває прилив сил протягом тривалого часу.
Боротьба із застудою
Всі знають, що вітамін C зміцнює імунітет. Згідно дослідженнями Академії харчування та дієтології (США) можна сказати, що симптоми застуди можна придушити за допомогою вживання апельсинів, грейпфрутів і т.д.
Цитрусові забезпечують калієм
Для підвищення рівня калію в організмі багато з нас відразу починають вживати банани. Однак хорошим джерелом калію є і цитрусові. Такий мінерал, як калій, допомагає організму в регулюванні рідини і знижує ризик інсульту і ССЗ на 20%.
Ви ніколи не зіткнетеся з зневодненням
Список багатих на воду продуктів досить широкий. У ньому є огірки, помідори, кавун і, звичайно ж, цитрусові. Наприклад, апельсини складаються на 87% з води, а грейпфрути - на 88%.
Високий вміст води в вживаних продуктах допомагає нормалізувати роботу організму. Плюс до всього, такі продукти містять досить мало калорій, що важливо при дієтах.
Допомога в засвоєнні інших поживних речовин
Згідно з дослідженнями, вітамін C сприяє поліпшенню життєздатності катехінів і антиоксидантів, поліпшується засвоюваність заліза. Це в свою чергу допомагає організму виробляти клітини крові. Багато дієтологів сходяться на думці, що вживання цитрусових найкраще поєднати з вживанням багатих на залізо продуктів.
Шкіра буде молодий
Багато експертів вважають, що вживання апельсинів, грейпфрутів і т.д. прекрасно позначається на стані шкіри. Все тому, що вітамін C сприяє виробленню колагену, який і відповідає за стан шкіри. Після вживання цитрусових, шкіра стане більш еластичною і гладкою.
Зниження ваги
Як говорилося раніше, цитрусові допомагають знизити вагу, тому що в них багато корисних вітамінів і мінералів. Нормалізація травлення, низька кількість калорій - це лише верхівка корисності цитрусових при дієтах.
Як включити цитрусові в раціон?
Багато людей використовують сік від лимона для приготування страв з риби, курки або для салату. Сік підвищує аромат і покращує смак таких страв. Також можна періодично пити свіжовичавлений сік. Деякі створюють смачний соус з додаванням в нього соку цитрусових. Якщо жоден з таких варіантів вам не підходить, то можна просто нарізати скибочки з лимона, грейпфрута, апельсина і протягом доби з'їдати їх або додавати в воду (це надає тонкий аромат).
Читайте також: Трамп заявив про готовність США вийти з Світової організації торгівлі
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Самые выгодные ставки на сайте GGBet Хорошие, японские часы высокого качества Норвежское чудо в вашем интерьере Клеим флизелиновые обои грамотно Разрушительные аспекты бизнеса

Последние новости